Nocirstā liepa Āgenskalnā! Rīgas dome sapinas skaidrojumos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/Labi dzīvot Āgenskalnā

Portāls Apollo jau rakstīja par kādas senas liepas nociršanu Āgenskalnā. Aktīvi sociālo tīklu lietotāji pauda neizpratni par iemesliem, kāpēc tik sens koks ticis nozāģēts. Rīgas dome to skaidroja ar kāda iedzīvotāja iesniegumu, kurš norādīja uz koka bīstamību cilvēkiem un apkārtējiem īpašumiem un lūdza atļauju šo koku nozāģēt.

Izvērtējot vēstulē sniegto informāciju, koka apskates laikā konstatētos faktus, tika secināts, ka ciršana ir nepieciešama teritorijas sakopšanas nolūkos, jo koks ir kalstošs un ilgtermiņā neperspektīvs. Atbilstoši Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumam Vides pārvalde organizēja koka nociršanu.

Pēc raksta publicēšanas gan iedzīvotājiem radās jautājums: "Kā tās daudzās darbības, komisijas izvērtējumu ieskaitot, varēja notikt pēc iesnieguma 10. augustā, ja koks tika nozāģēts 9. augustā?" 

Atbildot satrauktajiem rīdziniekiem, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Edīte Pūķe norāda, ka, gatavojot atbildi par liepas nozāģēšanu E.Smiļģa ielā, radusies kļūda, proti norādīts nepareizs iesnieguma saņemšanas gads.

Izrādās, ka privātpersonas vēstule ar informāciju, ka Rīgā, Eduarda Smiļģa ielā pie mājas Nr. 20 aug koks, kas var būt bīstams cilvēkiem un apkārtējiem īpašumiem, un lūgumu šo koku nozāģēt, Vides pārvaldē saņemta pagājušā gada 10.augustā.

Vienlaikus Vides pārvalde paskaidro, ka bīstamo, sauso, bojāto koku zāģēšana, tāpat kā koku vainagu kopšana, jauno stādījumu kopšana un stādījumu atjaunošana Rīgas ielu apstādījumos un Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu teritorijās iesniegumu ienākšanas secībā tiek veikta par budžeta programmas “Pilsētas apstādījumu uzturēšana” līdzekļiem, ko veido 60% no zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu par nocirstajiem kokiem, ko katru mēnesi Rīgas pilsētas būvvalde pārskaita Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam. 

"Ņemot vērā, ka ieņēmumus šajā programmā nav iespējams iepriekš plānot, Vides pārvalde veiks minētos darbus apmēram gada laikā," pauž Pūķe. 

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments atvainojas par neprecizitāti un sagādātajām neērtībām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu