Iemesli, kāpēc atvaļinājumu plānot rudenī, nevis vasarā

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju izvēlas doties  atvaļinājumā  rudens mēnešos, bet vasaras pavadīt tepat Latvijā. Ceļojumi rudenī ir iespēja pagarināt vasaru, kas Latvijā drīz beigsies, tāpēc populārākā tūristu izvēle ir tieši siltās zemes. 

Šobrīd rezervēti jau vairāk nekā 52% no visiem ceļojumiem uz Turcijas kūrortiem rudens mēnešos. Atvaļinājumam rudenī ir virkne priekšrocību, piemēram, mērenāks klimats siltajās zemēs, zemākas cenas, labākais augļu ražas laiks un mazāki tūristu pūļi iecienītākajos tūrisma objektos. 

Ļoti silti, bet ne neciešami karsti

Atpūtu siltajās zemēs tieši rudens mēnešos visbiežāk izvēlas tie, kuriem grūti izturēt lielo vasaras karstumu, kas var sasniegt pat 40 grādus. Rudenī dienvidu zemēs pārsvarā ir silts un vasarīgs, taču gaiss ir svaigāks un patīkamāks, jo vidējā temperatūra ir ap 25 grādiem. Tas ir ļoti labvēlīgi ceļotājiem ar bērniem - vēsākā laikā var drošāk izbaudīt atvaļinājuma sniegtos labumus, bērni var ilgāk izklaidēties pie baseina vai jūras, izvairoties no pārkaršanas.

„Drīz vien vasaras sezona Latvijā beigsies, tādēļ atpūtnieki, kas nevēlas atvadīties no saules, jau no pirmajām septembra dienām līdz pat novembra vidum plāno pagarināt vasaru siltajās zemēs. Šā brīža tendences liecina, ka rudenī ceļotāji ir ne mazāk aktīvi kā vasaras mēnešos. Protams, visaktīvākā rezervācija viesnīcās un pie ceļojumu organizatoriem ir tieši skolēnu brīvdienu datumos, tādēļ atvaļinājumu šajā laikā ieteicams plānot ļoti savlaicīgi,” komentē ceļojumu organizatora „Kidy Tour” produktu menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte.

Foto: Pexels

Mazāka tūristu plūsma un zemākas cenas

Rudens ir labākais atvaļinājuma laiks arī tiem, kas novērtē mierīgāku atpūtu. Kūrortos pēc vasaras sezonas samazinās tūristu skaits, tādēļ atpūtniekiem ir iespēja izbaudīt tās pašas izklaides, taču izvairoties no lieliem cilvēku pūļiem. Tāpat rudens sezonā iespēja apmesties izvēlētajā vai augstāk novērtētajā viesnīcā ar labāko piedāvājumu ir lielāka, bet cena, visdrīzāk, būs zemāka nekā vasarā.

Septembrī sākas augļu sezonas kulminācija

Kaut arī augļu sezona lielākajai daļai asociējas ar karstāko gadalaiku vasaru, siltajās zemēs iecienīto augļu ražas vākšana galvenokārt sākas tieši septembrī. Piemēram, rudens Turcijā lutina ar tādiem labumiem kā mandarīni, apelsīni, tāpat sākas sulīgo un saldo granātu sezona. Šī valsts ir slavena ar savām autentiskajām tirgošanās vietām, tāpēc tā ir lieliska iespēja apmeklēt vietējos tirgus, iegādāties sezonas labumus un atsvaidzināt savas kaulēšanās prasmes. 

„Ierodoties vietējā tirgū, nekautrējieties kaulēties ar tirgotājiem. Tā ir viena no šīs vietas burvībām, un daži var pat apvainoties, ja to nedarīsiet. Tiesa, vislabāk jau iepriekš izdomāt, cik plānojat tērēt, jo šādās vietās par to ir ļoti viegli aizmirst,” iesaka Elīna Aņiļonīte.

Turpinās pasākumu un ekskursiju sezona

Atpūtnieki, kas vēlas iepazīt silto zemju pilsētu kultūru, vēsturi un apmeklēt ekskluzīvus dabas nostūrus, nebūs vīlušies, ceļojot rudens sezonā. Piemēram, dažas Turcijas apmeklētākās vietas, pateicoties mazākai tūristu plūsmai, patīkamajai gaisa temperatūrai un rudens krāsām, tieši šajā sezonā ir īpaši valdzinošas.

Rudenī, tāpat kā vasarā, Turcijā notiek daudz dažādu pasākumu. Populāri ir starptautiskie kultūras un mākslas festivāli, septembra sākumā tiek organizēti vīna ražas novākšanas, tūrisma un amatnieku pasākumi. Tos labprāt apmeklē gan vietējie iedzīvotāji, gan arī atpūtnieki no visas pasaules.

Informāciju apkopoja ceļojumu organizators “Kidy Tour”.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu