Slavenības, kas reiz bijušas bēgļu statusā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) datiem, tūkstošiem ģimeņu katru dienu ir spiesti pamest savu dzīvesvietu vardarbības dēļ, kas notiek valstī.

Starp šādām ģimenēm reiz ir bijušas arī vairākas sabiedrībā plaši pazīstamas slavenības, kurām nācies pamest savu dzimteni.

Fredijs Merkurijs

Slavenais mūziķis piedzima Zanzibārā, taču 1964. gada revolūcijas laikā, kad bija 17 gadus vecs, kopā ar savu ģimeni pameta valsti un pārcēlās uz Lielbritāniju.

Mila Kunisa

Holivudas aktrise piedzima padomiskajā Ukrainā, taču kopā ar ģimeni pameta valsti septiņu gadu vecumā. Kunisa un viņas ģimene ASV ieguva reliģisko bēgļu vīzu, jo savā valstī piedzīvoja antisemītismu.

 

Night out with the wife

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk) on

Alberts Einšteins

Slavenais fiziķis pārcēlās uz ASV 1933. gadā, kad viņš un tūkstošiem citu ebreju aizbēga no vajāšanas nacistiskajā Vācijā.

Rita Ora

Popmūzikas dīvai bija tikai viens gadiņš, kad viņa ar ģimeni pārcēlās uz Lielbritāniju no Kosovas, toreizējās Dienvidslāvijas daļas. Viņi bēga no albāņu vajāšanas Slobodana Miloševiča režīma laikā.

 

Royal blue screams JUSTICE

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Zigmunds Freids

Psihoanalīzes dibinātājs savas dzīves noslēgumā bēga no nacistiem, kas 1938. gadā pārņēma kontroli pār Austriju. Freids kopā ar sievu pārcēlās uz Londonu, taču jau nākamajā gadā  nomira.

Endijs Garsia

Filmas “Krusttēvs 3” aktieris piedzima Kubā, taču jau bērnībā ar ģimeni pārcēlās uz Maiami - pēc neveiksmīgā iebrukuma Cūku līcī, kura laikā tika mēģināts gāzt Fidelu Kastro.

M.I.A.

Repere, kuras tēvs no Šrilankas vadīja Tamilu neatkarības kustību, ar ģimeni pameta valsti, pārceļoties uz Indiju un pēc tam uz Londonu.

Imana

Supermodele un leģendārā mūziķa Deivida Bovija atraitne 1972. gadā bija spiesta bēgt no karu satricinājušās Somālijas un pārcelties un Keniju.

#LEXIZAHRA #HBD18 @lexi.zahra

A post shared by IMAN (@the_real_iman) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu