Aktrise Bleika Laivlija stāsta, kā ir būt labai sievai, mātei un labi pelnīt

Intervija
Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

"Tā vietā, lai tērētu dārgo laiku nekam nevajadzīgām žēlabām, es labāk pavadu to kopā ar ģimeni," stāsta pasaulslavenā aktrise Bleika Laivlija. Popularitāti aktrisei atnesusi Serēnas loma seriālā "Intrigante" ("Gossip Girl"). Pavisam drīz pasaules pirmizrādi piedzīvos trilleris "Neliels lūgums" ("A simple favour") ar Bleikas un ne mazāk slavenās aktrises Annas Kendrikas piedalīšanos. Latvijā pirmizrāde jau 21. septembrī.

Ir tāda cilvēku kategorija, kuri neiekuļas nepatikšanās un nemeklē problēmas tur, kur to nav. Šīs rakstura iezīmes varētu saukt dažādi: optimisms, labsirdība, vieglums. Lielisks piemērs ir Bleika Laivlija - iespējams, optimistiskākā, sirsnīgākā un vienkāršākā Holivudas zvaigzne.

Bleikai Lailijai tagad esot jauna labākā draudzene, kā viņa stāstā "Glamour" sniegtajā intervijā, un tā ir viņas kolēģe aktrise Anna Kendrika, otra filmas "Neliels lūgums" galvenās lomas atveidotāja. Kā Bleika joko savā Instagram profilā: "Anna ir ugunīgā mana vīra sievišķā versija. Vai to varētu uzskatīt par krāpšanu?"

Nav noslēpums, ka Bleikai un Raienam Reinoldsam, viņas vīram, patīk soctīklos vienam otru ķircināt. Raiens reiz ievietoja Instagram sievas fotogrāfiju ar parakstu "bomzīgais stils" un ievietoja tēmturi #nofilter, savukārt Bleika apsveikusi vīru dzimšanas dienā, ievietojot cita aktiera, Raiena Goslinga fotogrāfiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday, baby.

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Raiens parādā nepalika, atbildot ar to pašu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday to my amazing wife.

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

Trilleri "Neliels lūgums", kurā Laivlijas atveidotā varone pēkšņi pazūd, mēdz salīdzināt ar režisora Deivida Finčera filmu "Pazudusī" ("Gone Girl"): "Tur ir daudz tādu sižeta pavērsienu, ka dažkārt pat es pati nesapratu, kas notiek filmēšanas laukumā. Man patīk, ja notikumi atšķetinās tikai neilgi pirms beigu titriem."

Lai arī pati Bleika ir atvērta un vienkārša komunikācijā, viņa nav tendēta uz familiaritāti.

Vai ar Annu Kendriku iepazināties filmēšanas laukumā?

Nē, mēs esam pazīstamas vairākus gadus, bet nekad tik tuvi nebijām komunicējušas. Kad uzzināju, ka filmēšos tiešu ar viņu, nešaubījos, ka lieliski pavadīsim laiku. Godīgi sakot, kas attiecas uz filmēšanas laukumu, man ne ar visiem veidojas uzticēšanās pilnas attiecības. Gadās, kad pēc komandas "Stop! Nofilmēts!" katrs dodas uz savu debess pusi līdz nākamajam dublam. Esmu pārliecināta: tas, kā aktieri komunicē ārpus kadra, ļoti ietekmē komunikāciju filmēšanas laukumā. Skatītājs to jūt.

Bleika Laivlija
Bleika Laivlija Foto: AFP/Scanpix

Filmā jūsu varonēm ir sarežģītas attiecības.

Jā, mēs ne uzreiz sapratām, par ko ir runa. Taču mums bija režisors (Pols Feigs), kuram bija skaidrs itin viss! Pats interesantākais - lai arī filmējām trilleri, filmā ir daži smieklīgi momenti, tā ka es mazliet patrenējos iejusties komēdiju aktrises lomā.

Jūs atkal daudz filmējaties. Vai ir grūti apvienot darbu ar divu mazu bērnu audzināšanu?

Man ir ļoti paveicies ar vīru. Ne katrs vīrietis būtu ar mieru dalīt mājas darbus pusi uz pusi, jūs taču piekritīsiet? Iespējams, būsiet dzirdējuši, ka mēs nestrādājam vienlaicīgi, tā ka filmēšanas laikā Raiens ar bērniem bija līdzās. Savukārt, kad viņš filmējās "Deadpool 2", es braucu pie viņa uz Vankūveru. Ģimene man ir pirmajā vietā - tas ir likums. Darbs nāk un iet, attiecības ir svarīgākas. Turklāt esmu pārliecināta: ja tev mājās viss ir labi, arī darbā veicas labāk. Mēs varam pilnībā izlikt sevi filmēšanās laukumā un nejusties vainīgi, ka neesam viens otru un bērnus redzējuši vairākus mēnešus.

Laikam radinieki arī palīdz?

Protams! Es vispār radiniekus uzskatu par vistuvākajiem draugiem. Mēs ar Raienu esam auguši lielās ģimenēs: man ir divas māsas un divi brāļi un vīram ir trīs brāļi. Pirms dažiem mēnešiem pie mums ciemos bija atbraukuši 22 cilvēki! Protams, tā ir trakomāja, bet es tādā haosā esmu uzaugusi.

Pie atpazīstamības un publicitātes jūs jau esat pieradusi?

Manuprāt, pie tā līdz galam nevar pierast. Mēs ar Raienu cenšamies nodalīt publisko un privāto dzīvi. Reti ejam uz otra pirmizrādi, lai nepievērstu lieku uzmanību. Aiz sarkanā paklāja robežām mēs esam vienkārši cilvēki, kuriem patīk rotaļāties ar bērniem, tusēties ar draugiem un, jā, izjokot vienam otru Instagram. Kāpēc ne? Par Holivudas pāriem regulāri izdomā visādas baumas. Kāpēc lai mēs par sevi nepasmietos paši?

Jūs esat iemantojusi nelabojamas optimistes reputāciju. Tāda tiešām esat?

Domāju, tas man ir no mammas. Viņa man ir neiedomājama optimiste. Lai arī kas notiktu, viņa tic labākajam, kaut arī tiek prognozēts pasaules gals. Tikai nevajag domāt, ka es vienmēr stulbi smaidu. Mēdz būt arī sliktas dienas un neveiksmes. Es mācos samierināties ar lietām, ko nevaru ietekmēt. Lai tērētu laiku nevienam nevajadzīgām nožēlām, es to pavadu kopā ar ģimeni. No tā, ka pagatavoju bērniem vakariņas, ir vairāk labuma nekā no sevis šaustīšanas.

Jā, spriežot pēc Instagram, jūs esat īsta šefpavāre. Vai ir vēl kaut kas, kas palīdz nenervozēt?

Nevaru iedomāties savu dzīvi bez sporta. Raiens tāpat. Vēl viņam patīk doties pārgājienos. Kad braucam ciemos uz viņa dzimteni Britu Kolumbijā (province Kanādā), mēdzam mežā uzsliet telti. Viņš iekur ugunskuru, es gatavoju.

Foto: Scanpix

Zinu, ka kādreiz nodarbojāties ar sērfingu. Vai filmā "Seklie ūdeņi" tas noderēja?

Man patīk sērfings, taisnība. Diemžēl es to neprotu tik labi kā daudzi domā. Pačukstēšu, ka tajā filmā uz dēļa stāvēju pāris ainās. Biežāk jūs uz ekrāna redzējāt dublieri - pasaules junioru čempioni sērfingā. Ak, mana mamma saka, ka nedrīkst tādās lietās atzīties - lai visi domā, ka strādāju bez dublieriem. Piedod, mamm!

Jūsu mamma strādā aktieru aģentūrā, tēvs ir aktieris. Šķiet, jums nebija izvēles, par ko kļūt.

Ne gluži. Nav svarīgi, vai audz ģimenē, kur gandrīz visi ir aktieri vai ārsti, - tev vienmēr ir divi izvēles ceļi. Tu ej vai nu pa radinieku iemītu taciņu, vai arī atrodi ko savu. Sākumā domāju, ka meklēšu sevi, turklāt biju ļoti kautrīgs bērns, un tā nav labākā īpašība aktrisei. Pēc tam mani apstiprināja Serēnas lomai "Intrigantē", es no Losandželosas pārcēlos uz Ņujorku. Mana dzīve kardināli mainījās, un es vairs neatskatījos uz to, ko vēlējos bērnībā.

Grūti bija pārcelties?

Bija ļoti bailīgi. Pirmkārt, pirmo reizi dzīvoju atsevišķi no vecākiem, otrkārt, biju daudzus kilometrus prom no mājām. Man tikko bija palicis 19 gadu. Tik liela pilsēta kā Ņujorka piespiež tevi ātri pieaugt. Man pat likās, ka apgūstu intensīvos kursus "Kā kļūt pieaugušai". Šobrīd, starp citu, jūtos līdzīgi: izeju kursus "Kā ir būt labai sievai un mātei un labi pelnīt". 

Sakiet, vai Bleika Laivlija ir mainījusies Raiena Reinoldsa dēļ?

Jūs būsiet pārsteigti, bet es, pateicoties viņam, jūtos stipra un neatkarīga. No vienas puses, mēs esam ļoti tuvi, no otras - katram ir savas intereses, karjera, dzīve. Ideāls savienojums - paldies tev, mīļais!

Bleika Laivlija

Filmas "A simple favour" (uz ekrāniem Latvijā jau septembra beigās) treileris ar Bleiku Laivliju un Annu Kendriku galvenajās lomās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu