Rīgas domnieks daļu „konsultanta” algas ziedo „Saskaņai”

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domnieks Igors Solovjovs
Rīgas domnieks Igors Solovjovs Foto: Ekrānšāviņš no video

Televīzijas kanāls TV3 gaismā cēlis kārtējo Rīgas domes deputātu, kurš par bargu naudu „konsultē” pašvaldības uzņēmumu „Rīgas namu pārvaldnieks”, bet daļu no dāsnā honorāra, ko veido visu rīdzinieku pilsētai samaksātie nodokļi, pēc tam ziedo partijai „Saskaņa”. Igors Solovjovs izglītību ieguvis 1975.gadā kā metālapstrādes speciālists un tā arī nespēj paskaidrot, kādus padomus pašvaldības uzņēmumam sniedz.

Igors Solovjovs atzīst, ka, ieņemot labi apmaksāto konsultanta amatu, valdē bija saskaņots, ka būs jāmaksā nauda „Saskaņai”. Par darbu pašvaldībā pērn viņš nopelnījis tikai 9700 eiro, taču vienlaikus strādājot par valdes padomnieku - konsultantu SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” viņš nopelnījis 19 200 eiro.

Pirmo reizi, izdzirdot jautājumu par konsultanta amatu, Solovjovs atsakās atbildēt un aizbildinās, ka steidzas uz domes sēdi. Savukārt sēdes starplaikā jautājumus uzdot neizdodas, jo Solovjocs paslēpjas aiz aizkariem, kur runā pa telefonu. Pēc sēdes deputāts, jau prom ejot, taisnojas, ka „esot tādi jautājumi, kur viņš braucot uz vietas, apskatot visu, kur un kas, un pēc tam valdes sēdē sakot savu viedokli”.

Igors Solovjovs 70.gados Rīgas politehniskajā institūtā ieguva mašīnbūvniecības tehnoloģijas metālgriešanas mašīnu un instrumentu speciālista arodu. Uz jautājumu, vai 1975. gadā iegūta dzelzsgriezēja izglītība ļauj sniegt labus padomus, viņš skaidri neatbild, vien norāda, ka tas ir labs jautājums.

Kopš 2006.gada Igors Solovjovs dažādām partijām ziedojis 30 000 eiro. 18 183 eiro – „Saskaņai”. Sarunas beigās Solovjovs vairs neslēpj, ka, ieņemot labi atalgoto vietu „Rīgas namu pārvaldniekā”, bija zināms – daļa naudas jāziedo „Saskaņai”. Uz jautājumu, vai tā bija oficiāla vienošanās, viņš atbild: „Mēs saskaņojām to valdē, kad [kas] bija sākumā jau partijā”. „Ja man būs alga palielināta, tad arī protams [jāmaksā]”, norāda Solovjovs.

Būdams arī Rīgas domes deputāta amatā, Igors Solovjovs pieņem lēmumus, kas skar „Rīgas namu pārvaldnieka” darbību, taču pašam viņam nešķiet, ka, pieņemot lēmumus par savu otro darba vietu, viņš būtu interešu konfliktā.

Zelta vērtus padomus Rīgas domē sniedz arī „saskaņietis” Valērijs Petrovs. Pērn nodarbināts astoņās ar pašvaldību saistītās darba vietās. Pērn konsultējis Rīgas Centrāltirgu un „Rīgas namu pārvaldnieku”. Par konsultācijām vien Petrovs nopelnījis 66 167 eiro. 5513 eiro mēnesī par konsultācijām. „Alga” lielāka nekā premjeram. No atbildēm par padomu sniegšanu Petrovs izvairās, aizbildinoties ar steigu.

Savukārt „Rīgas namu pārvaldnieks” atteicās TV3 sniegt interviju klātienē, tā arī nepaskaidrojot, ko tad īsti dara konsultanti. Uzņēmums arī atteicās uzradīt līgumus vai darbu aprakstus. „Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāvis Krists Leiškalns rakstiskā veidā atbild: „Saistībā ar darba attiecībām starp SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” un Igoru Solovjovu, kā arī Valēriju Petrovu, vēlamies informēt, ka tās, līdzīgi kā arī ar visiem pārējiem vairāk nekā 2500 darbiniekiem, ir nostiprinātas darba līgumos, kuros ir strikti noteikti visi darbinieku veicamie pienākumi. Tie tiek veikti atbilstoši prasībām. Trešajām pusēm darba līgumus izsniegt neesot iespējams, jo tie satur komercnoslēpumu.”

TV3 atgādina, ka jau iepriekš tiesībsargi bija pieķēruši 12 „Rīgas namu pārvaldniekā” fiktīvi nodarbinātos, kas barojās no rīdzinieku naudas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu