Smaiļotājs Rumjancevs izcīna piekto vietu pasaules čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs svētdien Portugāles pilsētā Montemorā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta smaiļošanā un kanoe airēšanā 200 metru distancē.

Vispirms svētdien savā pusfināla braucienā Rumjancevs bija trešais, kas viņam kā pēdējam ļāva sasniegt A finālu. Viņš 200 metrus pusfinālā veica 34,980 sekundēs, no uzvarējušā ungāra Balāša Birka atpaliekot 0,164 sekundes, bet otrais bija krievs Jevgeņijs Lukancovs.

Savukārt pēc tam sekojošajā A finālā Rumjancevs izcīnīja piekto vietu deviņu sportistu konkurencē. Par pasaules čempionu kļuva spānis Karloss Garrote, kurš finālā 200 metrus veica 35,259 sekundēs un kurš par 0,107 sekundēm apsteidza lietuvieti Artūru Seju. Savukārt trešais bija Lukancovs.

Tikmēr Rumjancevs no uzvarētāja atpalika par 0,447 sekundēm, bet no goda pjedestāla - par 0,194 sekundēm.

Pirms tam sestdien Rumjancevs priekšsacīkstēs distanci veica 36,443 sekundēs, kas viņa airējumā bija otrais ātrākais rezultāts un astotais summā.

Rumjancevs 2008. un 2016.gadā guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē. Savukārt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja piekto vietu, bet pērn pasaules čempionāta 200 metros ieguva bronzu.

Vēlāk pusfināla sacensības 200 metros aizvadīja arī kanoe airētājs Staņislavs Leščinskis un smaiļotāja Madara Aldiņa. Leščinskis savā braucienā palika septītais starp deviņiem dalībniekiem un noslēdza savu dalību meistarsacīkstēs, kamēr Aldiņa palika pēdējā starp deviņām konkurentēm un viņu piemeklēja tāds pats liktenis kā tautieti.

Savukārt 500 metru distancē smaiļotāju divnieks Edvards Ceipe un Kristofers Lamberts savā pusfinālā bija pēdējie starp septiņām laivām, tomēr tik un tā ieguva iespēju startēt B finālā, kurā viņi gan palika pēdējie un šīs meistarsacīkstes noslēdza 17.vietā.

Tikmēr smaiļotāju četrinieks ar Denisu Volkovu, Robertu Akmeni, Kasparu Tīklenieku un Aldi Vildi sastāvā 500 metru B finālā svētdien ieguva dalītu ceturto vietu, tāpēc pasaules meistarsacīkstes viņi noslēguši 13.pozīcijā.

Pasaules čempionāts Portugālē noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu