Bunkus ģimene lūdz Zvērinātu advokātu padomi neatlikt Gobzema darbību izvērtēšanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Maija beigās nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimenes locekļi ir vērsušies pie Latvijas Zvērinātu advokātu padomes (ZAP), lūdzot neatlikt zvērināta advokāta, Saeimas vēlēšanās kandidējošā Alda Gobzema rīcības izvērtēšanu saistībā ar viņa izteiktajiem komentāriem par Bunkus ģimeni, aģentūra LETA uzzināja Bunkus advokātu birojā.

Šāds lūgums saistīts ar to, ka Gobzems ZAP iesniedzis skaidrojumu, kurā norādījis, ka 28.augustā, kad paredzēta nākamā ZAP sēde, viņš atradīšoties ārzemēs. Savā skaidrojumā Gobzems arī uzsvēra, ka nepiekrīt nevienai no pret viņu izvirzītajām pretenzijām.

Jau vēstīts, ka Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka iesniegumā ZAP Bunkus ģimene uzskaitījusi desmit konkrētus Mārtiņa Bunkus goda un cieņas aizskāruma gadījumus, kurus veicis Gobzems laikā no šī gada 7.jūnija līdz 10.jūlijam.

Gobzems, lūgts komentēt Bunkus ģimenes iesniegumu, aģentūrai LETA toreiz atbildēja: "[Nogalinātā Mārtiņa] Bunkus brālim [Kristapam Bunkum] ir jāsēž cietumā. Lai raksta kaut vai Romas pāvestam, mani tas nebiedē."

Gobzems zināja teikt, ka līdzīgu iesniegumu par viņu ir uzrakstījis arī advokāts Romualds Vonsovičs, par kuru arī Gobzems iepriekš publiski izteicās.

Kā ziņots, advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu