Latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolists Šmits atgriežas Jūrmalas komandā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolists Endrū Šmits papildinājis Latvijas basketbola komandas "Jūrmala" rindas, vēsta klubs.

Pagājušo sezonu 24 gadus vecais Šmits pavadīja Vācijas pēc spēka otrās līgas komandā Fehtas "Rasta", kur 39 mačos vidēji guva 6,0 punktus un izcīnīja 3,8 bumbas zem groziem.

Pirms tam viņš vienu sezonu pavadīja Nīderlandes komandā Groningenas "Donar", palīdzot tai kļūt par valsts čempioni.

Vēl 2015.gadā Šmits tika iekļauts Latvijas izlases kandidātu vidū, kuri gatavojās Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr viņš sastāvā neiekļuva. Pēc tam nākamo sezonu viņš pavadīja Latvijas komandā "Jūrmala"/"Fēnikss".

Šmita vecmamma dzimusi Latvijā, bet Otrā pasaules kara laikā devusies bēgļu gaitās un ar ģimeni pārcēlusies uz dzīvi ASV.

Floridā dzimušais Šmits pirms kļūšanas par profesionāli pārstāvēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandu "Liberty Flames", kas spēlē Virdžīnijā bāzētās Brīvības Universitātes paspārnē.

"Jūrmala" uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi, kurš iepriekšējā sezonā aizveda kūrortpilsētas komandu līdz LBL un BBL medaļām. Viņam par asistentu piesaistīts vēl viens latviešu jaunais speciālists Kristaps Zeids, kurš pirms tam vadīja "Valka"/"Valga" vienību. Tāpat kūrortpilsētas vienība pagarinājusi līgumu ar vienības kapteini Uģi Pineti.

Gaidāmajā sezonā tiks dots starts Latvijas - Igaunijas apvienotajam čempionātam, kura sākums paredzēts 29.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu