Akcijā nodoti vairāk nekā 7000 veco telefonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Mobilo skaru operatora "Latvijas mobilais telefons" akcijas "Visu cieņu vecajam telefonam" piecos mēnešos Latvijas iedzīvotāji atkārtotai pārstrādei nodevuši 7076 nolietotos mobilos tālruņus, aģentūru LETA informēja mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Daļu tālruņu atpirkumu summas ziedota Latvijas Bērnu Dzirdes centram.

Kopš akcijas "Visu cieņu vecajam telefonam" sākuma, šī gada marta, izmantojot nolietoto tālruņu atpirkuma iespēju, LMT klientu apkalpošanas centros atkārtotai pārstrādei nodoti 2626 telefoni par kopējo summu 33 720 eiro. Lai gan lielākoties Latvijas iedzīvotāji apmaiņā par nolietoto tālruni iegūtos līdzekļus izmantojuši, lai norēķinātos par LMT pakalpojumiem, iegādātos jaunu iekārtu vai aksesuāru, daļa akcijas dalībnieku to ziedojuši labdarībai.

Kopumā akcijas laikā Latvijas Bērnu Dzirdes centram ziedoti 5165 eiro. Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti un mācībspēki RTU "Zaļajā nedēļā" pārstrādei nodevuši 249 telefonus 667 eiro vērtībā, visu summu ziedojot Latvijas Bērnu Dzirdes centram.

Akcijā "Visu cieņu vecajam telefonam" visvairāk vecos telefonus nodevuši tieši reģionu iedzīvotāji, kuru nodoto telefonu skaits sastāda 56% no kopējiem atpirkuma rezultātiem. Reģionos visvairāk - 94 telefoni - nodoti Madonā, bet Rīgā 214 telefonus tirdzniecības parka "Alfa" apmeklētāji. Rīgā Latvijas Bērnu Dzirdes centra atbalstam novirzīti 20% no nodoto telefonu vērtības, kamēr reģionos ziedoti 12%.

LMT prezidents Juris Binde sacīja, ka, sekojot tehnoloģiju aktuālajām tendencēm, jaunas ierīces iegādi klienti mūsdienās veic arvien biežāk, tādēļ ik dienu lietošanā nonāk arvien jauni mobilie tālruņi un to skaits strauji turpina augt. "Tas, protams, aktualizē jautājumu par nolietoto vai veco ierīču utilizēšanu, jo, mobilo tālruni izmetot sadzīves atkritumos, dabas piesārņojums ir neizbēgams. Tādēļ līdzās klientu iepazīstināšanai ar arvien jauniem mobilo tālruņu modeļiem, aicinām parūpēties arī par iekārtām, kas savu laiku nokalpojušas, un nodot tās pārstrādei," norādīja Binde.

Lai iedvesmotu arī citus iedzīvotājus, LMT organizē īpašu izstādi, kurā vecos telefonus pārstrādei nodevuši tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā televīzijas un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare, aktieris Juris Žagars, bobslejists Oskars Melbārdis, mūziķe Samanta Tīna un daudzi citi.

Līdz 16.septembrim izstāde apskatāma Rīgā, LMT Brīvības centrā Ģertrūdes ielā 12, savukārt jau no 17.septembra tā atradīsies tirdzniecības centrā "Spice". Plānots, ka gada nogalē - oktobrī, novembrī un decembrī izstāde viesosies arī Valmierā, Daugavpilī un Liepājā.

Kampaņas "Visu cieņu vecajam telefonam" laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts nodot pārstrādei savā īpašumā esošos nolietotos mobilos tālruņus kādā no 60 LMT klientu apkalpošanas centriem visā Latvijā.

Nolietotā tālruņa īpašniekam, iepriekš lūdzot LMT darbiniekam novērtēt tālruni, ir iespēja atpirkuma summu ziedot Latvijas Bērnu dzirdes centram vai saņemt kā atlaidi vai dāvanu karti LMT pakalpojumu apmaksai, jaunu iekārtu un aksesuāru iegādei.

Kā ziņots, LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT reģistrēts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu