Melnīgsnēji, žaketēs tērpti vīri "uzdarbojas" Rīgas lielveikalu autostāvvietās (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/guna.karklina

"Painformējiet savas ģimenes vecāko paaudzi, ka var rasties šādas situācijas. Lai turas tālāk un neielaižas!!! Ik pa brīdim jau policija brīdina, bet der atgādināt atkal un atkal," savu vēstījumu sociālajā tīklā Facebook sāk kāda sieviete, brīdinot par kādiem aizdomīgiem vīriešiem, kuri veic krāpnieciskas darbības pie lielveikala "Maxima" Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā. 

Sieviete raksta, ka pie lielveikala darbojās ar iepirkumiem no veikala iznācis sirms kungs, baltos kreklos un žaketēs tērpti melnīgsnēji vīrieši, tā ap 35-40 (+/-), viņu „bembis” ar Lietuvas numuru un ieraksta autore. 

"Iznāku no veikala, iekāpju mašīnā, bet man tieši priekšā piebrauc „bembis”. Iekšā divi iepriekš minētā paskata vīrieši. Taujā sirmajam kungam kaut ko, no žestu zīmēm noprotams, ka ceļu. Kungs rāda kaut kādus virzienus. Uzreiz tas viens lec ārā, izņem no sava autiņa lielu krāsainu kasti, ieliek to sirmā kungs mašīnas bagāžniekā un velk ārā kaut kādus kastroļus iepakojumā. Otrs pa to laiku ieparkojas stāvvietā netālu," klāsta ieraksta autore. 

"Opā! Nu, skaidrs, kas te notiks... Eju klāt, saku, ka arī interesējos par kastroļiem. Cik maksā? Ciparu nenosauc, saka, ka super kvalitāte. Vēlreiz jautāju, cik maksā? Melnīgsnējais tā kā samulst un grūž man rokās, lai es apskatot. Neņemu. Vēlreiz jautāju, cik maksā? Saku, ka nobildēšu parādīt ģimenei un bildēju ar’. Tad uzreiz sirmajam kungam saku, lai nepērk un vispār uzmanās. Atkārtoju vairākas reizes. Andelmanis vāc kasti kopā, "darījums" izjaukts," piedzīvotajā dalās sieviete. 

Tāpat viņa nobildējusi auto. "Uzreiz tas, kurš pie stūres, lec ārā un skrien pie manas mašīnas. Es uzreiz centrālo atslēgu ciet un šķiļu klāt, šamējs dusmīgs dauzās gar logiem un kliedz, lai es izdzēšot bildes. Neko, braucu prom. Viņi arī," rezumē sieviete, aicinot uzmanīties no līdzīgām situācijām un nepalikt vienaldzīgiem, ja gadās redzēt, ko līdzīgu. 

"Jebkuru iesaistīšanos darījumā aicinām vērtēt kritiski. Īpaši tad, ja prece tiek piedāvāta uz ielas vai citā neoficiālā veidā, kas var liecināt par to, ka preces kvalitāte varētu būt apšaubāma," norāda Rīgas pašvaldības policijas Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

"Ja redzat, ka lielveikalu stāvvietās, publiskos laukumos vai citās līdzīgās vietās notiek šāda veida tirdzniecība, tad aicinām nekavējoties ziņot policijai, jo uz ielām tirgoties drīkst tikai ar speciālu atļauju. Pieredze rāda, ka gandrīz nekad šādiem tirgotājiem atļaujas nav," aicina Sadovskis. 

Pēc viņa teiktā, jāziņo ir arī tad, ja tirgotājs it kā piedāvā dāvanu, bet pēc tam prasa samaksu. Šāda rīcība parasti ir tādēļ, lai samulsinātu potenciālo klientu un vieglāk pierunātu iegādāties preci. Taču no juridiskā viedokļa, tā tik un tā būs traktējama kā ielu tirdzniecība. 

Saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu par tirdzniecību neatļautās vietās - konfiscē tirdzniecībai neatļautajās vietās esošās preces.

"Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarījusi persona, kura gada laikā jau divas vai vairāk reizes sodīta par tirdzniecību neatļautā vietā, - uzliek naudas sodu līdz divsimt desmit eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku no trim līdz piecpadsmit diennaktīm, konfiscējot neatļautā tirdzniecības vietā esošās preces," skaidro policijas pārstāvis.

Ar ierakstu dalījušies pāris simti cilvēku un komentāros savu viedokli par situāciju izteikuši vairāki desmiti iedzīvotāju. Apollo jau rakstīja par līdzīgu gadījumu pie lielveikala Depo

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu