Vespa entuziasti savus motorollerus pārvērš ekstrēmos braucamajos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ik gadu simtiem indonēziešu - jaunieši un vectēvi, skolēni un mehāniķi - pulcējas Javas salā, lai godinātu motorollerus Vespa.

Svinības ir visnotaļ īpatnējas, jo tajās redzams, ka daudzu Vespa entuziastu mīlestība ir savā ziņā ekstrēma, kā dēļ ne viens vien motorollers tiek pārbūvēts par metālisku monstru; par tādu braucamo, ko droši varētu izmantot Mad Max sērijas Holivudas filmu uzņemšanā.

Lai atrādītu savus veidojumus, simtiem indonēziešu ierodas Vespa festivālā Kediri, Javas austrumos. Šo veidojumu vidū ir gan rūpīgi restaurētas oriģinālās Vespa, gan par tankiem pārbūvēti rolleri ar tiem uzmontētām ložmetēja imitācijām, papildus riteņiem, dažādām dekorācijām.

Festivāla ietvaros notiekošajā konkursā var piedalīties tikai tādi braucamie, kam ir Vespa motors. Dizains un noformējums tikmēr ir joma, kur katrs var izpausties, kā prot, tiesa gan, vairums cenšas saglabāt noapaļoto Vespa priekšdaļas stilu, vēsta Reuters.

Kāds 43 gadus vecs vīrietis vārdā Pededs, kurš Vespa motorolleru pārbūvi veic kopš deviņdesmitajiem gadiem, saka, ka viņa motorollerim ir "jāstāsta stāsts". 

Foto: REUTERS/SCANPIX

"Man patīk dekorēt Vespas līdz neprātam, taču nepatīk izmantot atkritumus," sacījis Pededs, kura Vespu rotā pamatīgi bifeļa ragi no Sulavesi salas.

Indonēzijas Vespa festivāls Javas salā ir tikai viens no vairākiem šāda veida pasākumiem, un ilgst trīs dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu