Kučinskis: pilnīgi skaidri redzu "atslēgas cilvēkus" nākamajā valdībā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) jau ir padomā "atslēgas cilvēki" nākamajā valdībā, ja tās veidošana tiks uzticēta viņam, to viņš atzina intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Kučinskis uzsvēra, ka ir svarīgas reformas, kur pēctecība ir ļoti nepieciešama, piemēram, veselības aprūpē. Pēc premjera domām, būtu ļoti slikti, ja veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) sākto reformu kāds cits ministrs revidētu, sāktu no gala vai vēl kaut ko mainītu.

Daudz darāmā ir arī ekonomikā, izglītībā - īpaši augstākās izglītības sasaistē ar zinātni, norādīja premjers. "Un tur nevarēs būt nozares vadītājs ministrs, kurš iesildīsies politikā vai būs līdz tam bijis vienkāršs nozares vērotājs no malas," pārliecināts Kučinskis.

"Ja man būs jātaisa nākamā valdība, es pilnīgi skaidri redzu, kuri ir atslēgas cilvēki," viņš atzina.

Valdības vadītājs arī zinot ierēdniecības kapacitāti ministrijās un, viņaprāt, spēcīgākie kadri ir, piemēram, Finanšu un Aizsardzības ministrijās. "Ir ļoti pozitīvi, ka izdevās piesaistīt spēcīgus menedžerus, vadītājus no privātā sektora, piemēram, [Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāju] Ilzi Znotiņu. Jo laika, lai mācītos vadīt, arī nākamajai valdībai nebūs. Darbs dzen darbu un reformu tempu zaudēt nevar," viņš norādīja.

Vaicāts, vai partijai "Saskaņa" ir izredzes nonākt valdībā, premjers pauda, ka tai šobrīd ir "ziedu laiki". "Kamēr mēs te viens otru apkarojam - ar tādiem maziem dūrieniņiem -, tikmēr "Saskaņa" mierīgi rullē uz priekšu, stāsta, ka viņi ir sociāldemokrāti, un tas nekas, ka neviens tam īsti netic. Viņi vienkārši dara savu, bet viņiem ir vajadzīgs satelīts, un par tādu satelītu izveidojas aktiera un neapmierinātā maksātnespējas procesu ietekmētāja savienība," izteicās Kučinskis.

Pēc viņa paustā, ir sajūtams plāns "dabūt malā" esošo koalīciju. "Nacionāļus ir izdevies nedaudz sasist ar maksātnespējas administratoru stāstu, "Vienotībai" ir tāds būt vai nebūt stāsts, lai gan domāju, ka viņi iekļūs Saeimā, un tagad lielākā ugunslīnija tiek vērsta pret dzīvīgāko - Zaļo un zemnieku savienību -, gan lielākie apmelojumi, gan uzbrukumi," uzskata valdības vadītājs.

Viņš arī piebilda, ka esot aizkulišu darboņi, kuriem pašreizējā koalīcija un ZZS īsti neder, jo viņi nevarot piekļūt premjeram.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu