Foto atklāj izkaltušu zemi Austrālijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satraucošās fotogrāfijās, kas uzņemtas ar dronu, redzams, ka Austrālijā zeme no lielā sausuma ir pavisam izkaltusi, vēsta "Carters News".

Lauksaimnieki sastapušies ar šo postu no Jaundienvidvelsas līdz pat Kvīnslendai un sauc to par lielāko sausuma periodu, ko vien spēj atcerēties.

Fotogrāfijās redzams, ka lauku ainavas ir pārvērtušās par neauglīgu zemi, ar kuru cīnās gan vietējie, gan savvaļas dzīvnieki.

Fotogrāfe atzīst, ka bijusi tuvu asarām, kad iemūžinājusi skatu, kurā redzams liellopu bars, kas ieskāvis ar aļģēm aizaugušu dambi.

"Šie skati mani patiesi aizkustināja, biju tuvu asarām," stāsta fotogrāfiju autore, atzīstot, ka patlaban dzīvo pilsētā, lai gan patiesībā ir lauku meitene.

"Viens ir redzēt to visu uz zemes, bet pavisam neaptverams skats paveras no augšas," pieredzētajā dalās fotogrāfe, paužot bažas, ka cilvēki to neuztver pietiekami nopietni.

Tāpat fotogrāfi brīdina, ka drīz sausuma sekas izjutīs visi, jo gaļa un kultūraugi kļūs dārgāki. "Sausums nav tas pats, kas plūdi vai ugunsgrēks, jo tam ir grūti noteikt sākuma un beigu laiku," brīdina fotogrāfi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu