Latvijā patlaban nav pamata lielam uztraukumam par Krievijas manevriem "Vostok-2018" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/AP

Latvijā patlaban nav pamata lielam uztraukumam par Krievijas paredzētajiem vērienīgajiem militārajiem manevriem "Vostok-2018", aģentūrai LETA sacīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

NBS sekojot situācijai kaimiņos. "Mācības "Zapad" bija Baltijas robežu tuvumā, taču šīs mācības ir paredzētas Krievijas austrumu reģionos. Tas gan nenozīmē, ka tiek mazāk uzraudzīta situācija. Patlaban nav pamata lielam uztraukumam vai ažiotāžai Latvijas sabiedrībā," norādīja Kalniņš un piebilda, ka "atslābt nedrīkst", bet nekāds īpašs režīms NBS patlaban nav noteikts.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teikto Krievija nākammēnes rīkos kopš 80.gadiem vērienīgākos militāros manevrus, kuros piedalīsies aptuveni 300 000 karavīru un 1000 lidaparātu.

Manevri "Vostok-2018" notiks no 11.septembrim līdz 15.septembrim valsts austrumdaļā, un tajos piedalīsies arī Ķīna un Mongolija.

"Tā būs "Zapad-81" atkārtošana, bet savā ziņā tie būs pat lielāki," sacīja Šoigu žurnālistiem Austrumsibīrijas pilsētā Abakanā, atgādinot par 1981.gada manevriem Austrumeiropā.

Mācības notiks teju visos Centrālā un Austrumu kara apgabalu poligonos. Tajos piedalīsies Klusā okeāna un Ziemeļu flotes, pilnā apjomā tiks iesaistīti desanta spēki.

Manevri būs maksimāli pietuvināti kaujas apstākļiem, norādīja ministrs.

Šoigu pieminētie PSRS manevri "Zapad-81" notika Baltkrievijā, Ukrainā un okupētajās Baltijas valstīs.

Atbilstoši Maskavas sniegtajai informācijai, pērn manevros "Zapad-2017", kas notika Krievijā un Baltkrievijā, piedalījās 12 700 karavīri.

Tomēr NATO norādījusi, ka Krievijas oficiāli izziņotajā informācijā manevru mērogs samazināts, bet dažas alianses austrumu dalībvalstis pieļāva, ka manevros piedalījušies vairāk nekā 100 000 karavīru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu