Glamūrīgais ballīšu stils: šampanieša plūdi, māksla un kailas modeles

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā pirmo reizi norisinājās Romas dārza slepenās nakts pasākums “Roma Secret Night”. Pasākuma laikā viesiem bija iespēja ielūkoties pilsētas pazemes ejās, apskatot nozīmīgus Latvijas mākslas šedevrus un mūsdienīgi provokatīvu performanci, kuras laikā tapa mākslas darbs izsolei. 

Romas dārza galerijā bija iespēja apskatīt aktuālo izstādi ar Kārļa Dobrāja gleznu personālizstādi “Gaismēnas” un Unas Lekuzes – “Spēle”, kā arī gleznu izstādi “Ne-zūdošā Liepāja”, ko rīko mākslinieku biedrība "Mākslas kolēģi".

Vakara kulminācija bija neparasta performance ar viesu iesaisti – tās laikā puskaila sieviete ar ķermeni gleznoja uz audekla. Galrezultāts tika izsolīts vairāksolīšanā, un līdzekļi ziedoti labdarībai.

Pasākuma idejas autore, uzņēmēja, tērpu salona “Mana Kleita” īpašniece Linda Burlova stāsta, ka Romas dārzs ir unikāla vieta ar vēsturisku nozīmi pašā pilsētas centrā. “Šis ir viens no Liepājas skaistākajiem pagalmiem ar maģisku noskaņu, kas rada izjūtu, ka pārkāpta kāda laika līnija. Šī vieta un vide mani iedvesmo uz drosmīgām idejām. Romas dārzā apvienojas visi elementi, lai sāktu jauna līmeņa pasākuma tradīcijas,” saka Linda.

Televīzijas personība Lelde Ceriņa stāsta, kāda ir sajūta būt šādā pasākumā kā vadītājai: "Man ir ārkārtīgi patīkami būt šeit, jo, pirmkārt, Liepāja ir tā pilsēta, kas mani vienmēr ir aizrāvusi, un atbraukt no Rīgas šurp ir piedzīvojums. Es sapratu, ka liepājniekiem šādi pasākumi nekad īsti līdz šim nav notikuši. Te ir vairāk tādi pasākumi, ko veicinājuši "Fontaine" un "Rokkafejnīca", un šāds glamūrīgs pasākums ir jaunums. Izskatās, ka liepājnieki paši ir sajūsmā, un man arī ir ārkārtīgi patīkami šeit būt. 

Lelde Ceriņa
Lelde Ceriņa Foto: LETA

Ar Liepāju saistība man varbūt ir mazāka, bet man ir saistība ar Kurzemi, mans tētis un vecvecāki nāk no Ventspils, tā kā šajā krasta pusē es mēdzu dzīvoties diezgan bieži, bet Liepāja ir pilsēta, kurp atbraucu ar prieku un vienmēr izvēdinu galvu - lai tas vējš kārtīgi izpūš cauri."

Uz jautājumu, ko cilvēki iegūst, atnākot uz šādiem pasākumiem ārpus Rīgas, Lelde atklāj: "Man šķiet, ka tas ir ārkārtīgi nepieciešams, jo arī reģionos cilvēki grib izklaidēties un atpūsties. Cik tad daudz var strādāt? Ir forši, ka katrā pilsētā ir kādi aktīvisti, kuri ir gatavi iepriecināt pārējos pilsētas iedzīvotājus, un šeit mēs varam teikt tikai lielu un sirsnīgu paldies organizatoriem, kuri vietējiem rada svētkus."

Ritvars Embrekts, radošās apvienības "Šarmants" vadītājs, stāsta, kā tapusi ideja: "Jāsaka paldies Lindai. Tā bija viņas trakā ideja - vienu dienu šeit ir jāuzrīko foršs pasākums. Sākotnēji ideja bija pavisam maziņa, ar domu, ka tas būs tāds mazs, slēgts, privāts pasākums, bet beigās tas viss izauga līdz šādam. Romas dārzs Liepājā agrāk bija ofisa centrs, šobrīd atvērts kultūrai. Mums ir restorāns, ir tērpu salons, drīz būs viesnīca, līdz ar to radās doma, ka šo vietu ir jāsāk iedzīvināt. Pazeme ir brīnišķīgs bonuss visam. 

Mums ir doma, ka mēs varētu aizsākt šādu pasākumu virkni Liepājā dažādās norises vietās. Ja šī ir "Moët&Chandon" ballīte, tad nākamā, iespējams, būs "Hennessey".

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Baltais stils šampanieša ballītē Liepājā

ROMA Secret NIGHT Liepāja - Moët&Chandon

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu