Austrija ierosina ES ārējo robežu apsardzībā iesaistīt armiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA/EPA

Austrija ierosinājusi izmantot Eiropas Savienības (ES) bruņotos spēkus, lai atbalstītu bloka robežsargus, palīdzot tiem apturēt nelegālos imigrantus.

Austrijas aizsardzības ministrs Mario Kunāseks šo ieceri izklāstīja citu dalībvalstu kolēģiem slēgtajā sēdē, kas ceturtdien notiek Vīnē.

Viņš to pamatoja ar austriešu pašu iepriekšējo pieredzi, izmantojot karavīrus uz savām robežām, taču uzsvēra, ka militārpersonām jādarbojas policijas kontrolē.

"Mums savas robežas jāsargā efektīvi," pēc sanāksmes, runājot ar žurnālistiem, uzsvēra Kunāseks, piebilstot, ka Vīnes priekšlikums nodot dalībvalstu bruņotos spēkus ES robežapsardzības pārvaldes "Frontex" rīcībā novedis pie "pozitīvām diskusijām".

Austrija, kas šobrīd pilda ES prezidējošās valsts pienākumus, paudusi apņēmību nepieļaut 2015.gada nekontrolētās migrācijas krīzes atkārtošanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu