Kaķiem alerģiju izraisa to saimnieki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātnieki atklājuši, ka kaķi ir daudz alerģiskāki pret saviem īpašniekiem nekā īpašnieki pret viņiem. Mūsu pūkainie draugi bieži cieš no cilvēku darbības izraisītas alerģijas.

Apvienotajā Karalistē dzīvnieki ir otrs izplatītākais alerģiju cēlonis mājās. Aptuveni 50 procentiem bērnu, kuri sirgst ar astmu, ir alerģija pret kaķiem. Tomēr ir pierādīts, ka arī kaķi cieš no alerģijām un elpošanas problēmām, kurās vainojama vide, kurā tie mīt, kā arī saimnieku dzīvesveids. Kaķu dzimtas dzīvniekiem raksturīgās astmas simptomi ir šādi: sēkšana un klepus, elpas trūkums. Veterinārārsti norāda, ka dzīvnieka stāvokli pasliktina cigarešu dūmu ieelpošana, putekļi, cilvēku blaugznas, ziedputekšņi un arī noteikta veida kaķu smiltiņas. Edinburgas universitātes mazo dzīvnieku klīnikas speciālisti cenšas izpētīt, kā izārstēt 50 astmatiskus kaķus. Speciāliste Nikija Rīda stāsta: "Ar astmu sirgstoši kaķi var saslimt vēl smagāk, ja uzturas vidē, kur intensīvi smēķē un kur ir saskare ar potenciāliem alergēniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu