Klajā nāk jauna pret islāmu vērsta Saracina grāmata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA/EPA

Pretrunīgi vērtētais vācu politiķis Tilo Saracins, kuram par islāma kritiku pirms astoņiem gadiem nācās atstāt amatu Vācijas Bundesbankas valdē, ceturtdien nodevis atklātībai savu kārtējo grāmatu.

Viņa jaunais sacerējums "Feindliche Übernahme: Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht" ("Naidīgā pakļaušana: Kā islāms bloķē progresu un apdraud sabiedrību") jau atkal izsaukusi tūlītēju kritiku.

Galvenā grāmatas tēze ir apgalvojums, ka islāmticīgie imigranti, pārceļoties uz dzīvi Vācijā, nemaina savu attieksmi pret pasauli un "nemaz neiesaistās vācu sabiedrībā", norādījis Frīdriha Aleksandra universitātes islāma eksperts Matiass Roe, uzsverot, ka šāds apgalvojums esot "pilnīgi nepatiess".

Roe, kas pētījis šariata tiesības un paralēlu tiesisku sistēmu pastāvēšanu musulmaņu ieceļotāju kopienās, kategoriski noraidījis vairākus apgalvojumus jaunajā Saracina grāmatā, norādot, ka tās autora galvenais mērķis esot sēt bailes vācu sabiedrībā.

Jau Saracina 2010.gada grāmata "Deutschland schafft sich ab: Wie wir unser Land aufs Spiel setzen" ("Vācijas pašiznīcināšanās: Kā mēs esam likuši uz spēles mūsu zemi") izsauca asas debates par islāmu Vācijā.

Lai gan viņš sava opusa dēļ bija spiests atstāt Bundesbankas valdi un sociāldemokrāti (SPD) mēģināja viņu izslēgt no savas partijas, daudzi komentētāji atzinuši, ka Saracins saka un raksta to, ko patiesībā domā daudzi vācieši, taču baidās to publiski atklāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu