Gulbenes Pilsētas svētkos būs sacensības suņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes pilsētas stadionā 30.jūlijā pulksten 15.00 notiks sacensības nacionālajā daudzcīņā suņkopības sportā. Arī tas būs Pilsētas svētku pasākums, ko organizē Latvijas Sporta suņkopības federācija, jo šogad aprit desmit gadi, kopš Latvijā tiek organizēta nacionālā daudzcīņa suņkopības sportā.

“Gulbenē vienmēr ir bijuši atsaucīgi skatītāji, kas interesējas par notiekošo un jūt līdzi sportistiem. Te ir arī bagāta pieredze suņkopībā. Patīkami, ka sacensības notiks Pilsētas svētkos,” saka Latvijas Sporta suņkopības federācijas prezidents Jānis Pavlovskis. Pasākums sāksies ar suņu parādi. “Kādreiz mums pārmeta, ka pirms sacensībām rīkojam parādi, jo tā esot sociālisma elements, bet arī olimpiskās spēles un dažādi pasaules čempionāti sākas ar parādi. Parāde sacensību sākumā un noslēgumā ir cieņas izrādīšana pilsētai un stadionam, kur notiek pasākums,” uzskata J.Pavlovskis. Viņš informē, ka parādes laikā skatītājus iepazīstinās ar komandām, kas startēs sacensībās. Šobrīd ir zināms, ka tajās piedalīsies komandas no Alūksnes, Gulbenes, Cēsīm, Valmieras, Rūjienas, Siguldas, Rīgas, Tukuma un citām Vidzemes pilsētām. Vidēji sacensībās piedalās 25 komandas. Šāds skaits tiek plānots arī šoreiz. Sacensības notiks trīs vecumu grupās, ņemot vērā dzīvnieka īpašnieka vecumu. Pirmā grupa - līdz 35 gadiem, otrā - no 36 un vairāk gadiem, trešā būs jauno suņu - kucēnu klase. Tajā startēs arī J.Pavlovskis, kurš ir šo sacensību organizators, ar četrus mēnešus veco kucēnu Reksi. “Vienmēr saka - tas, kas organizē sacensības, vairs neprot startēt, tāpēc gribu teikto atspēkot,” piebilst organizators. Viņš stāsta, ka būs arī paraugdemonstrējumi, lai parādītu, kas ir jādara un jāzina sunim, lai viņš būtu paklausīgs saimniekam un neuzbruktu kuram katram. Programmā iekļauta arī brīvā dresūra, kuras mērķis ir atklāt dzīvnieka būtību un saistību ar saimnieku. Ikviens varēs gūt informāciju par to, kur iespējams suņus apmācīt un nofotografēties kopā ar dzīvnieku. “Manuprāt, pēdējās sacensības suņu sportā Gulbenē notika pirms trīs gadiem, tāpēc vēlamies, lai šīs izdotos vispusīgas un skatītājiem interesantas,” saka J.Pavlovskis, kurš pēta suņkopības attīstību Latvijā. Prezidents stāsta, ka 2007. gadā plānots organizēt grandiozus pasākumus. Tie būs saistīti ar Latvijas kinoloģijas 100 gadu pastāvēšanas jubileju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu