No joka līdz viltus ziņai - ažiotāža ap IKEA veikala atvēršanu Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien lielu ažiotāžu gan medijos, gan sabiedrībā kopumā izraisīja mēbeļu giganta IKEA veikala atvēršana Latvijā. Kamēr pēdējā laikā sabiedrībā pastiprināta uzmanība pievērsta viltus ziņu izskaušanai jeb cīņai ar "fake news", tikmēr IKEA gadījums kļuvis par iespēju tādas radīt.

Piektdienas rītā komunikācijas speciālista Jāņa Palkavnieka Facebook profilā parādījās ieraksts, kas vēstīja, ka IKEA veidojas ne tikai dzīvās, bet arī virtuālās rindas ar ekrānšāviņu, kas vēsta, ka pieprasījums automātiski ir ievietots virtuālajā rindā un brīdina, ka, pārlādējot lapu, vieta iepriekš ieņemtajā rindā var tikt zaudēta. 

Komunikācijas speciālists to izveidojis ar vēlmi atsaukt atmiņā un pasmieties par neseno Dziesmusvētku biļešu tirdzniecības epopeju, taču ne mazums cilvēku uztvēruši to nopietni un pat mediji steiguši veidot ziņas par IKEA internetveikala tehniskajām problēmām. 

"Tas nebija "ļauns joks" bet vienkārši joks par ažiotāžu par IKEA veikala atklāšanu, kas man atsauca atmiņā neseno Dziesmusvētku biļešu tirdzniecības epopeju," stāsta Palkavnieks.

"Ienāca prātā ātrā ideja - uztaisīju ekrānšāviņu no IKEA.lv un tad "google" attēlu meklētājā ierakstīju "dziesmu svētku biļešu rindas", un tad bildi no biļešu tirdzniecības uzliku uz IKEA ekrānšāviņa un publicēju," norāda Palkavnieks, uzsverot, ka bijis pārliecināts, ka cilvēki atpazīs nesen tik populāro bildi un tas būs smieklīgi. 

"Vēlreiz varu aicināt ikvienu - lūdzu, pārbaudiet informāciju, ar kuru dalāties vai izsakāt viedokli," aicina komunikācijas speciālists.

IKEA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baltijas valstīs Renata Dantė informē, ka IKEA Latvija vēl nav pieejams interneta veikals. Līdz ar to pagaidām vēl nav iespējas iepirkties IKEA Latvija tīmekļa vietnē.

"Šobrīd vietnē var uzzināt vairāk par IKEA precēm, noskaidrot to cenu un pieejamību veikalā, kā arī atrast iedvesmu mājokļa iekārtojumam. Tiklīdz tiks atklāts IKEA Latvija interneta veikals, mēs par to informēsim," uzsver Dantė. 

Ceturtdien IKEA tīmekļa vietni vienlaicīgi apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku, tāpēc vietnes sistēmā radās īslaicīgas tehniskas problēmas. Šobrīd tīmekļa vietne darbojas ierastajā kārtībā, un apmeklētājiem vairs nevajadzētu saskarties ar tehniskām problēmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu