Austrāliete atradusi paņēmienu, kā iemācīt kaķus izmantot klozetpodu (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mājsaimniece no Austrālijas Džo Lapidža izgudrojusi ierīci, kas domāta, lai iemācītu mājas kaķus izmantot klozetpodu. Uz šo ideju viņu uzvedināja kaķa tēls kādā Holivudas komēdijā. Džo mājās vienmēr ir bijuši kaķi, un viņa jau bija nogurusi mūžīgi iegādāties dažāda veida adsorbentus un regulāri tīrīt kaķu tualeti. Ierīce tikai nosaukta Litter-Kwitter, to izmēģināja mājas mīlulis, runcis Dugals. Mājsaimnieces pūliņi dresūras jomā attaisnojās, un runcis sāka kārtot savas dabīgās vajadzības klozetpodā.

Kā raksta Reuters, ierīce sastāv no trim plastmasas formām, kas pielāgotas poda izmēriem. Tās visas ir dažādās krāsās, divām no tām centrā ir dažāda diametra caurumi, trešajai cauruma nav un tā atgādina vanniņu. Dresēšanas process norit trīs posmos. Sākumā tiek izmantota sarkanā forma, kurā ieber kaķu tualetes pildījumu, un to noliek blakus klozetpodam kā parasto kaķu tualeti. Pēcāk šo formu ieliek klozetā, lai dzīvnieks pierastu lēkt uz tualetes poda. Nākamajā posmā sarkano formu nomaina ar oranžo, kurai ir neliels caurums vidū. Kā domā izgudrotāja, tā dzīvnieks pierod pie ūdens klozetpodā. Pēc tam, kad kaķis vairs nebaidās no ūdens, oranžo formu nomaina pret pēdējo – zaļo, ar lielāku caurumu. Pēc autores vārdiem, izgudrojuma jēga ir šāda: ar cauruma palielināšanos samazinās kaķu tualetes pildījuma daudzums, līdz ar to “dzīvnieks pakāpeniski mācās iztikt bez tā un trenē savas iemaņas līdzsvara noturēšanā”. Tādējādi untumainie un tīrīgie kaķu dzimtas dzīvnieki var pirmās vajadzības gadījumā izmantot savu tualetes sēdeklīti. Kā apgalvo Lapidža, viņai izdevies pieradināt savu kaķi iet uz tualeti, izmantojot klozetpodu ar kaķu sēdeklīti, astoņu nedēļu laikā. Tagad uzņēmīgā mājsaimniece cer noorganizēt šīs ierīces rūpniecisku ražošanu. Un viņai ir izredzes to sasniegt: gandrīz ceturtdaļai austrāliešu mājās ir kaķis, bet pērn kaķu aprūpei austrālieši iztērēja 1,5 miljardus dolāru.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu