Grobiņā izmukušas 3000 ūdeles (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grobiņas pagastā. Vētras laikā no divām Latvijas kažokzvēru audzētavām izbēgušas ūdeles. No akciju sabiedrības "Grobiņa" pamukušas 3000 ūdeles. "No Rīgas rajona saimniecības "Stirnas" vētras rezultātā ir aizbēgušas 700 ūdeles, bet no Liepājas rajona akciju sabiedrības "Grobiņa" aizbēgušo ūdeļu skaits ir sasniedzis 3000," aģentūru LETA informējis Latvijas Zvērkopju asociācijas pārstāvis Andris Upenieks.

Kā skaidroja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes locekle Rita Sīle, ūdeles aizbēgušas pēc tam, kad vētra nopostījusi iežogojumus nojumēm, kur dzīvnieki mitinājušies. No astoņiem žogiem "Grobiņā" vētrā ir nopostīti seši. "Vienīgā cerība - dzīvnieki ir pieradināti pie barošanas un varbūt atgriezīsies atpakaļ," sacīja LOSP valdes locekle. Izbēgušās ūdeles ir apkārtējo dzīvnieku drauds, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Zooloģiskā dārza Informācijas daļas vadītājs Ingmārs Līdaka. Ūdelēm noteikti kaut kas būs jāēd, tāpēc apdraudēti ir tuvējo saimniecību truši un vistas. Briesmām pakļauti būs ūdensputni un arī citi putni. Iespējams, ūdeles meklēs barību cilvēku mitekļos, atkritumu kaudzēs un māju tuvumā. Daļa ūdeļu noteikti aizies bojā, prognozēja Ingmārs Līdaka.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu