Uzbrukumā Amsterdamā sadurtie ir ASV pilsoņi

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policisti pie Amsterdamas centrālās dzelzceļa stacijas
Policisti pie Amsterdamas centrālās dzelzceļa stacijas Foto: AP/Scanpix

Abi uzbrukumā ar nazi piektdien Amsterdamas Centrālajā stacijā nopietni savainotie cilvēki ir ASV pilsoņi, sestdien pavēstīja ASV vēstnieks Nīderlandē Pīts Hekstra.

"Mēs esam informēti, ka abi upuri ir ASV pilsoņi, un mēs uzturam kontaktus kā ar viņiem, tā viņu ģimenēm," teikts vēstnieka paziņojumā.

Uzbrucēju, kurš piektdien ļaužu pilnajā stacijā pilsētas centrā sadūra divus cilvēkus, policija sašāvusi, viņu ievainojot.

Sašautais ir 19 gadus vecs Afganistānas pilsonis. Izmeklētāji pieļauj iespēju, ka uzbrukuma motīvs bijis terorisms.

Amsterdamas pašvaldība informēja, ka uzbrucējam ir uzturēšanās atļauja Vācijā un ka Amsterdamas policija sazinājusies ar Vācijas varas iestādēm.

Atšķirībā no kaimiņvalstīm, kur pēdējo gadu laikā notikuši terorakti, Nīderlande no šādiem uzbrukumiem bijusi pasargāta.

Tomēr izskanējušas ziņas, ka ar teroraktiem saistīti cilvēki vismaz uz kādu laiku iekļuvuši Nīderlandē, bet valsts drošības un izlūkošanas amatpersonas uzsver, ka draudu līmenis ir būtisks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu