BB brokastis siāmiešu variantā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zobārstes Gunas Līces ģimenē jau trešajā paaudzē tiek lutināti trīs Siāmas runči: tēvs, dēls un dēladēls. Pateicoties septiņgadīgajam senioram Fredim, arī viņa pēcteči ieguvuši populārā radio SWH raidījuma BB brokastis varoņu vārdus: Ufo un Zeibots.

Kādu brīdi kopā ar trijotni bijis, bet nu saimniekus atradis kārtējais t.s. alimentu kaķēns, kuram pienāktos vārds Zigis. "Ik reizi, palaižot precībās, pēc tam saņemam vienu, pēdējā reizē pat divus kaķēnus," stāsta G.Līce. "Dokumentu manējiem nav, toties piekrišana pie meitenēm liela. Ufo un pat mazais jau uz priekšdienām aizrunāti. Fredis precībās vairs neiet, jo ir izoperēts. Varbūt arī tāpēc viņš tik ļoti aptaukojies. Es saprotu, ka resnam dzīvniekam grūti, bet nevar taču noliegt ēst, cik grib. Speciālisti saka: suni var ierobežot, bet kaķim vienmēr traukā jābūt ēdienam." Saimniece gan piebilst, ka pēdējā laikā Fredis esot nokrities, tagad sverot tikai 10 kg. Savukārt mazajam Zeibim ir tikai pusgads, bet G.Līce baidās, ka viņam jau parādās nosliece uz korpulentumu. Viens no aptaukošanās iemesliem droši vien ir mazkustīgs dzīvesveids. Kādreiz Līču ģimene dzīvojusi trīsistabu dzīvoklī, tagad – lauku mājās, bet kaķu aktivitāte nav palielinājusies: "Laukā itin bieži izskrien, patramda mušas vai citus kukaiņus. Peles gan šie siāmieši īsti nepazīst. Tikko ievācāmies mājā, Fredis vienu grauzēju noķēra, ilgi tuntulējās, līdz rokās bija. Un tad tik lepns staigāja!" Viskustīgākais ir Zeibis – luteklītis un priekšnieks pār visu, arī suņu bļodām. Kā jau bērnam, visi viņam piedod, arī divi lielie vilku šķirnes mājas sargi nesūdzas, ka no mielasta pazudis gardākais kumoss. Savukārt Ufo esot pārlieku tramīgs – viņš ir aktīvajā dzīves periodā, kad visiem jāparāda runciskums. Tomēr lielākoties trīs runči ir mīļi un labprāt laiku pavada ar mājiniekiem, precīzāk – klēpī vai pat uz kakla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu