Kā droši dzīvot līdzās dzīvniekam? (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā pieaugošo nelaimes gadījumu skaitu, kad bērnus rotaļājoties vai citā saskarsmes veidā sakož pašu suņi, saskrāpē kaķi vai ievaino citi pašu audzināti dzīvnieki, t/c "Spice" kopā ar "Dino Zoo" un ar Rīgas domes Vides departamenta atbalstu 28. augustā rīkos īpašu apmācību bērniem un viņu vecākiem, kā droši dzīvot līdzās dzīvniekam.

Pasākums notiks t/c "Spice" stāvlaukumā plkst. 12.00 – 15.00. Apmācība notiks piecās daļās. Visbiežāk nelaimes gadījumi notiek tiešā saskarsmē ar dzīvnieku, tas ir – rotaļājoties. Tādēļ zoopsihologs un profesionāli treneri skaidros, kā bērniem pareizi jārotaļājas ar dzīvnieku, kādos gadījumos to nedrīkst aizskart un traucēt. Tāpat pasākuma dalībniekiem būs iespēja uzzināt, kā pareizi ir jābaro dzīvnieki, kādai barībai ir jābūt dzīvnieka ēdienkartē. Speciālisti dalīsies pieredzē, kādas ir visbiežāk cilvēku pieļautās kļūdas dzīvnieku barošanā. Svarīgi jau no pirmajām dienām dzīvnieku audzināt pareizi, apmācot to un attīstot dzīvniekā viņa maņas. Pasākumā īpaši apmācīti suņi rādīs paraugdemonstrējumus un viņu treneri skaidros, kā demonstrētos trikus un iemaņas iemācīt arī savam dzīvniekam. Speciālisti stāstīs, kā jākopj dzīvnieciņš, kā tas ir jāmazgā. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja vērot arī suņu modes skati – īpašus apģērbus, kas noder ne tikai kā daiļuma akcents, bet ir funkcionāli – suņus ar plānāku kažociņu aukstā laikā apģērbs pasargā no aukstuma. Tāpat pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja vērot, kā suņu frizieris veido suņu frizūras. Būtiski uzsvērt, ka dzīvnieciņu saimniekiem ir jāievēro drošības noteikumi, ja dzīvnieciņš tiek izvests ārpus mājas. Tādēļ pasākumā tiks skaidrots, kādēļ suņiem ir nepieciešams uzpurnis un siksna, kā arī kādi drošības noteikumi ir jāievēro citiem dzīvniekiem. Tie pasākuma dalībnieki, kam vēl nav sava mīluļa, varēs iegādāties suņus, trušus, peles, žurkas, šinšillas, kā arī kaķus. Pasākumā piedalīsies un demonstrējumus rādīs populārāko suņu šķirņu pārstāvji Latvijā – mopši, vācu aitu suņi, labradori, zeltainie retrīveri, čiuaua, Jorkšīras terjeri un citi. Ciemos uz pasākumu būs atbraukuši arī Zooloģiskā dārza iemītnieki, kuri rādīs īpaši sagatavotu uzvedumu. Bet tie cilvēki, kas pasākumā būs ieradušies ar saviem mīluļiem, varēs bez maksas izmantot vetārsta konsultācijas. "Ja pasākuma dalībnieki vēlēsies iepirkties t/c "Spice", par savu mīluli nav jāuztraucas. Pie t/c ieejas ir atklāta īpaši suņiem izveidota suņu uzgaidāmā vieta," norāda t/c "Spice" direktore Iveta Lāce. Gaidīsim tevi ar savu mīluli! Neaizmirsti savam sunim uzlikt uzpurni un siksnu!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu