Tikai katra septītā suņa saimnieks maksā nodevu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 1. jūlijam par suņu turēšanu Rīgas iedzīvotāji samaksājuši 46 000 latu. Nodevu maksājuši 9767 suņu turētāji, izsniegti 10 972 suņu turēšanas žetoni.

Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece uzskata: lai suņu īpašnieki apzinīgāk maksātu nodevu, jāveido stingrs kontroles mehānisms. Pēc aptuvenām aplēsēm, Rīgā varētu būt 70 000 suņu. Tātad tikai par septīto daļu maksāta turēšanas nodeva. Pirmajā pusgadā 1205 ikgadējie suņa turēšanas žetoni izsniegti bez maksas. No nodevas atbrīvoti vientuļie, nestrādājošie pensionāri, 1. un 2. grupas, redzes un dzirdes invalīdi, kā arī valsts iestādes, kurās audzē suņus. Sākot ar šo gadu, par suni nodevu maksā arī privātmāju īpašnieki. Kā sacīja Rīgas domes Vides departamenta Mājdzīvnieku uzskaites un reģistrācijas nodaļas galvenā speciāliste Ināra Egle, žetonus izsniedz veterinārārsti, kuri dzīvniekus vakcinē pret trakumsērgu. "Pote maksā sešus astoņus latus. Suņu īpašnieki dažkārt izsaka pretenzijas, ka jāmaksā gan nodeva, gan arī par vakcinēšanu," sacīja I. Egle. Nodeva par suni, kura skausta augstums pārsniedz 35 centimetrus, ir seši lati, par sunīti, kurš mazāks par 35 centimetriem, – trīs lati. "Ja suns sterilizēts, nodeva ir par 50% mazāka. Piemēram, par sterilizētu pekinieti jāmaksā pusotrs lats gadā," skaidro I. Egle. *** Nodevu izlietojums Šogad līdz jūlijam suņu turēšanas nodevas iekasētas 46 000 latu apmērā. Latvijas Kinoloģiskās federācijas dzīvnieku aizsardzības grupai suņu un kaķu izķeršanai 24 937 lati Klaiņojošo kaķu populācijas kontrolei 5803 lati Žetonu izgatavošanai 5237 lati Žetonu izsniegšanai veterinārajās klīnikās 2564 lati Dzīvnieku sterilizācijai un eitanāzijai maznodrošinātajiem iedzīvotājiem 1275 lati Rīgas patversmes zemes nomai 861 lats Datu bāzes Muris apkalpošanai 116 latu Negadījumos cietušo un slimo bezsaimnieku dzīvnieku eitanāzijai 58 lati Avots: Vides departaments

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu