Konceptuāli atbalsta žirafes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides komitejas deputāti, atbalstot gandrīz 400 000 latu piešķiršanu Rīgas zooloģiskā dārza jaunās barības virtuves izveidei, vienlaikus mudināja zoodārza vadību prasīt finansējumu žirafu mājas celtniecībai.

Domnieks Valdis Holbergs brīnījās, kāpēc pie mums nav apskatāmi šie "ļoti atraktīvie un jaukie dzīvnieciņi ar garu kaklu un diviem maziem foršiem radziņiem". Klātesošais zoodārza direktors Rolands Greiziņš atgādināja, ka pirms aptuveni 20 gadiem arī žirafes bijušas zvērudārza iemītnieku skaitā, taču piemērotas mītnes trūkums bija par iemeslu dzīvnieku aizvešanai. Projekts garkaklaino dzīvnieku izmitināšanai Latvijas apstākļos izstrādāts jau pirms vairākiem gadiem, taču nauda tā realizēšanai - aptuveni pusmiljons latu - toreiz neesot piešķirta. R. Greiziņš arī pastāstīja, ka zoodārzs jau pirms vairākiem gadiem Prāgas zvērudārzā sarunājis žirafes - Rīgas zoodārzs uz Čehiju aizsūtījis kiangus, bet čehi Rīgai atvēlējuši žirafes. "Tā nu mūsu žirafes vēl aizvien dzīvo Čehijā," atklāja zoodārza saimnieks. Vides komitejas priekšsēdētājs Valdis Kalnozols aicināja zoodārza pārstāvi nenokārt galvu un iesniegt deputātiem finanšu pieprasījumu. "Konceptuāli mēs žirafu atgriešanos atbalstām," noteica V. Kalnozols.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu