Kā iemācīt kaķim lietot klozetpodu (20)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai iemācītu kaķi lietot tualetes podu, ir jānoliek kaķa tualetes vanniņa blakus podam un periodiski jāliek zem vanniņas nedaudz avīžu, lai kaķis pakāpeniski pierastu pie tā, ka viņa tualetīte nestāv uz grīdas.

Obligāti sekojiet, lai avīžu “paliktnītis” būtu stabils. Ja tas pēkšņi izjuks visatbildīgākajā momentā, jūsu tālākās pūles izrādīsies veltas. Kā tik pamanāt, ka kaķis ir apradis un bez bailēm lieto vanniņu, lieciet apakšā jaunu avīžu partiju. Kad tualetes vanniņa būs vienā augstumā ar klozeta podu, pārbīdiet to uz poda un droši, pēc iespējas stingrāk nostipriniet, lai tā nešūpojas un nenoslīd. Pārliecinieties, ka kaķis ir pieradis pie jaunās vietas, veikli tiek tajā iekšā un nebaidās. Tagad var ķerties pie nākamā mācību posma. Novāciet kaķa tualetīti. Kaķi var samulsināt, ka nav ierastās smakas un trauka, tāpēc ar līmlenti vai plāksteri piestipriniet pāri klozetpodam platu jebkura elastīga plastika joslu, var pat bieza polietilēna gabalu, un uz tā uzlieciet nelielu lēzenu trauciņu ar ierasto tualetītes pildījumu. Nolaidiet poda vāku. Kad kaķis uzlēks uz poda un neatradīs savu vanniņu, tad pazīstamā smaka palīdzēs viņam orientēties jaunajā situācijā. Pēc katras lietošanas josliņa un pildījums jāmaina. Beidzot esat pārliecinājies, ka kaķis mierīgi lieto jauno tualeti. Tad ir laiks novākt joslu ar pildījumu. Apmācības laiks katram zvēriņam ir individuāls, bet pamatā jau trīs nedēļu laikā kaķi apgūst klozetpodu. Dažreiz kaķi ir tik apķērīgi, ka paši sāk lietot klozetu vai pietiek tiem tikai dot “mājienu”, ieliekot podā papīra gabalu ar vanniņas pildījumu, pie kura kaķis ir pieradis. Nu būtu jāmēģina. Nemocīsim tomēr savus vecos ūsaiņus, bet ar jaunu minci varbūt ir jēga to apgūt?

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu