No IKEA veikala tiek evakuēti cilvēki (6)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rinda pie Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikala pirms tā atklāšanas
Rinda pie Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikala pirms tā atklāšanas Foto: Ieva Leiniša / LETA

Svētdien ap plkst. 13.30 notikusi cilvēku evakuācija no ceturtdien atklātā veikala IKEA, ziņo sociālo tīklu lietotāji.

Pagaidām nav skaidri iemesli, kāpēc veikta evakuācija. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā TVNET uzzināja, ka uz veikalu IKEA svētdien nav saņemts izsaukums saistībā ar ugunsdzēsības sirēnām. Veikalā uz vietas dežurē ugunsdzēsēju ekipāžas saistībā noslēgtu līgumu. 

Apmeklētājiem lūgts veikala telpas atstāt, un daudzās automašīnas izveidojušas pamatīgus sastrēgumus. 

Kā TVNET pastāstīja kāds garāmbraucējs, policija IKEA stāvlaukumā vairs neesot laidusi jaunus apmeklētājus, norādot, ka notiek evakuācija. 

Uz vietas satiksmi regulē apsardzes firmas "Koblenz" darbinieki, novēroja TVNET.

Notiekošais veikala apkaimē izraisījis ievērojamu haosu. 

Kā ziņots, IKEA veikals Rīgas pievārtē tika atklāts ceturtdien, 30. augustā, kad, saskaņā ar uzņēmuma pārstāvju sniegto informāciju, to apmeklēja aptuveni 20 000 iedzīvotāju. Populārākie pirkumi pirmajā dienā bija trauki, gultasveļa un skolēnu mēbeles, savukārt IKEA restorāna iecienītākie ēdieni bija gaļas bumbiņas un hotdogi. Rīgas pievārtē atvērtā IKEA veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem desmit hektārus. Veikalā darbojas arī IKEA restorāns ar 450 sēdvietām, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals. Kopējie līdzšinējie ieguldījumi IKEA veikala izveidē Latvijā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro. IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē. Kompānija IKEA izveidota 1943.gadā. Pašlaik 50 pasaules valstīs darbojas 410 IKEA veikalu.

IKEA Latvija veikala vadītājas Ingas Filipovas komentārs:

"Šodien ap 13.00 IKEA Rīga darbinieki un apmeklētāji tika evakuēti no ēkas, jo aktivizējās signalizācijas sistēma. Signalizācijas sistēmu aktivizēja uzkopšanas darbi tehniskajās telpās. Visi darbinieki un apmeklētāji ir droši pametuši ēku. Darbinieku un apmeklētāju drošība ir IKEA augstākā prioritāte, tāpēc evakuācijas process norisinājās bez aizķeršanās," sacīja Filipova. 

"Pēc signalizācijas sistēmas aktivizācijas cēloņa noteikšanas veikals savu darbību ir atsācis. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," izteicās veikala vadītāja. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu