Kad cilvēki netiek galā ar dzīvniekiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds amerikānis tika sodīts par to, ka izmantoja aizliegtas metodes sava suņa audzināšanai. Viņš vienkārši iekoda savam spanielam par to, ka tas atteicās viņu klausīt. Šo metodi suņa saimnieks bija izlasījis suņu dresēšanas mācību grāmatā.

Laiza Minelli nokļuva nepatīkamā situācijā sava terjera Lili dēļ. 1989. gada aprīlī, kad Laiza brauca uz viesizrādēm Stokholmā, zvaigznes apburtie muitnieki nepārbaudīja mašīnu, kurā uz aizmugures sēdekļa gulēja suns. Bet jau nākamajā dienā muitas vienība ieradās pie aktrises tieši viesnīcā, uzrādot viņai apsūdzību par nelikumīgu dzīvnieku pārvešanu pār robežu, uzlika 2000 dolāru sodu un izsūtīja no valsts, neskatoties uz ieplānotajām viesizrādēm. Dziedošais ērkšķu krūmā Ričards Čemberlens vāc visus pēc kārtas bez pajumtes palikušos dzīvniekus. Runā, ka viņš vairs ne ar ko citu nenodarbojas un apmeklē tikai tos pasākumus, kuri veltīti dzīvnieku aizsardzībai. Bridžita Bardo, kura ir slavena ar savu žēlsirdīgo attieksmi pret zvēriņiem, ieradās viesnīcā ar veselu klīstošo dzīvnieku varzu. No rīta istabenes numuru nepazina - visas mēbeles bija saskrāpētas un "iezīmētas", aizkari norauti un tā tālāk. Un visbeidzot Bardo aizbrauca, atstājot lielāko daļu suņu viesnīcas personāla aprūpē. Bridžitas Bardo kaimiņš arī cieta sava mīluļa dēļ. Bridžitai sāka krist uz nerviem kaimiņos dzīvojošā vīrieša gailis, kas katru rītu modināja viņu ar savām dziesmām. Bardo ierakstīja dziesmas magnetofonā, bet ierakstus uzrādīja tiesā kā pierādījumu. Tiesa pavēlēja gaiļa saimniekam samaksāt sodu 1500 dolāru apmērā, bet no pārkāpēja izvārīt zupu. Kērka Duglasa dēls Džoels Duglass arī cieta sava suņa dēļ. Viņš nolēma palaist suni pastaigāties lidmašīnā. Atbildot uz pieklājīgajiem pavadoņu lūgumiem, misters Duglass (nu nedaudz iereibis) sāka mētāties ar plediem un čībiņām, tā, ka no lidmašīnas viņš iznāca jau roku dzelžos. Pēc tam vēl nācās samaksāt 5000 dolāru sodu un apmeklēt piespiedu ārstēšanās no alkohola kursu. 47 gadus vecā Ronalda Reigana meita Petija Dēvisa propagandē ētisku attieksmi pret dzīvniekiem, fotografējoties kaila ar dažādiem zvēriņiem. Ar to viņa, protams, īpašu prieku saviem vecākiem nesagādā. Merilu Strīpu gandrīz apsūdzēja par huligānismu: viņa stāvvietā izsita mašīnai stiklu. Uz jaurājumu par šādas uzvedības iemeslu viņa atbildēja, ka vienkārši glābusi no nosmakšanas sunīti, kurš bija ieslēgts automobilī briesmīgā svelmē. Elizabete Teilore sacēla grandiozu skandālu dārgā slimnīcā par to, ka viņai neatļāva turēt palātā viņas mīļoto suni Šugaru. Kaut gan Elizabeti var saprast: par astoņiem tūkstošiem dolāru diennaktī suņa klātbūtni varētu arī paciest. Jordānijas šeihs Badi iesūdzēja tiesā bijušo ASV prezidentu Klintonu viņa suņa vārda dēļ. Suni sauc Badijs, un šeihs apgalvo, ka viņam ir izdarīts nelabojams morālais kaitējums, jo tagad viņu apsaukā tieši par Badiju, tas ir, faktiski par Klintona suni. Britu karaliene Elizabete, kura vienkārši dievina savus korgija šķirnes sunīšus, pamanīja, ka viņas mīluļi kļuvuši pārāk rotaļīgi. Veicot nelielu mājas izmeklēšanu, viņa atklāja, ka kalps suņu barībai pievieno viskiju. Elizabete samazināja kalpam algu par 20 tūkstošiem mārciņu, bet suņus nācās vest pie ārsta, lai glābtu no alkoholisma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu