Ugunsdzēsēji glābj dzīvniekus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gan mājdzīvnieki, gan savvaļas dzīvnieki bieži nonāk vietās, no kurām pašu spēkiem grūti izkļūt, tāpēc palīdzība tiek meklēta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Savukārt Rīgas domes Vides departaments strādā pie projekta par maksas tālruņa līnijas izveidošanu zvaniem par klaiņojošiem dzīvniekiem un pašlaik izvairās pat prognozēt, kad tālrunis sāks darboties.

Aizvadītās nedēļas ceturtdienā Jūrmalā, Krāslavā un Rīgā no kokiem tika nocelti pieci kaķi, bet viens - izpestīts no pagraba. «Cilvēki ir nepacietīgi, nevar sagaidīt, kad kaķis nokāps pats, tāpēc zvana mums,» stāsta VUGD pārstāve Solveiga Smiltene. Zvanītājiem parasti nejautā, vai palīdzības meklētājs ir dzīvnieka īpašnieks vai tikai garāmgājējs, dienesta darbinieki cenšoties glābt visus ķibelē iekļuvušos četrkājaiņus. Piemēram, Jēkabpils rajona Aknīstē ugunsdzēsēji atbrīvojuši iesprūdušu suni. Cilvēki ziņojot arī par pilsētā ieklīdušiem savvaļas dzīvniekiem. Nesen notverts jenotsuns un ievainota kaija, septembra beigās uz Latvijas Nacionālās operas terases bija pamanījusies uzkāpt lapsa, kuru VUGD darbinieki pieskatīja, līdz ieradās klaiņojošo dzīvnieku ķērāji. Tikmēr pašvaldības Vides departaments joprojām pilnveido projektu par maksas tālruņa ierīkošanu, lai cilvēki varētu paziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem. Cilvēkiem ir nepieciešams telefona numurs, ko būtu viegli atcerēties stresa situācijās, skaidro departamenta Mājdzīvnieku uzskaites un uzraudzības sektora galvenā speciāliste Kristīne Romančuka. Par tādu varētu kļūt maksas tālrunis 9000505. Savukārt departamenta direktors Askolds Kļaviņš norāda, ka maksas līnijas ierīkošana atvieglotu informācijas pieņemšanu par klaiņojošiem dzīvniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu