Kā saprast trusīša valodu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā mums tikai liekas, ka truši nerunā. Gluži otrādi, viņi savos izteikumos ir visai skaidri, tikai mēs šo valodu nesaprotam. Iesākumam - īss ievads trušu valodas vārdnīcā.

Šņaukājas Trusis var būt dusmīgs vai vienkārši vēlas parunāties. Ņurd vai urkšķ Parasti tas nozīmē dusmas, esiet uzmanīgi, varat trūkties! Piemēram, Žozefīne rūc ne sliktāk par suneni, kurai adresēts viņa brīdinājums: nenāc klāt! Spalgi spiedzieni Trusis ir savainots vai mirst. Met cilpas ap jūsu kāju Parasti tas norāda uz seksuālām izpausmēm, jūsu mīlulis ir iemīlējies. Berzējas ar zodu Truša zodā ir smaržas dziedzeri, viņš berzē zodu pret priekšmetiem, lai norādītu, ka tie pieder viņam. Līdzīgi dara kaķi, berzējot savu pieri pret priekšmetiem un savu saimnieku ķermeni. Vij ligzdu, bet bērni vēl nav gaidāmi Nekastrētas mātītes var izplūkt sev spalvas un izklāt ar tām midzeni vai pat pārstāt ēst, kā to dara trusenes dienu pirms dzemdībām. Bet šai gadījumā tā ir tā dēvētā "falšā" grūtniecība. Izdariet secinājumus - pie kā truseni vest - pie truša vai daktera. Met gaisā kūleņus un cilpas Prieka un laimes izpausme. Izkārnījumu lodītes izbārsta pa visu māju Tas nozīmē, ka šī teritorija, pēc truša domām, pieder viņam. Bieži vien tā notiek uzreiz pēc ievākšanās jaunā dzīvoklī vai mājā. Ja trusītis ienācis mājā, kur kāds viņa "radinieks" jau priekšā, šāda teritorijas iezīmēšana var turpināties bezgalīgi. Skraidelē Veselīgs trusis ik pa brīdim metīs cilpas pa dzīvokli, lēkās augšā-lejā no krēsla vai dīvāna un uzvedīsies, kā jau priecīgam bērnam pienākas. Neaiztiec manas mantas! Trušiem bieži vien nepatīk, ja kāds cits (saimnieku ieskaitot) krāmējas pa viņa būri, pārvieto bļodiņu vai spēļu mantu utt., pat ja tas notiek tīrības ieviešanas nolūkā. Truši ir ieradumu vergi, kad viņi atraduši lietai īsto vietu, tā tam arī būs palikt! Piesit ar kāju Trusis ir sabijies, dusmīgs vai mēģina pateikt, ka, pēc viņa domām, draud briesmas. Griež zobus Kaķi murrā, truši griež zobus - tā ir labsajūtas pazīme. Tomēr skaļa zobu griešana var nozīmēt, ka dzīvnieciņam sāp.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu