Rīgas Zooloģiskajā dārzā ziloņiem jābūt! (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti plašu rezonansi sabiedrībā izraisījušais Rīgas Zooloģiskā dārza paziņojums par 1.-2. oktobrī iecerēto abu ziloņu – Radža un Rupas pārvešanu uz Holandes zoodārziem devis pirmos reālos rezultātus, kas liek cerēt, ka jau 2006. gadā ziloņi atkal varētu atgriezties Rīgā, jau jaunā, mūsdienīgā mītnē.

Pagājušajā nedēļā, atsaucoties aicinājumam uzsākt diskusiju par jaunas ziloņu mītnes celtniecības iespējām, Rīgas Zooloģiskā dārza direktoru pieņēma un uzklausīja Vides ministrs Raimonds Vējonis. Sarunā piedalījās arī Rīgas domi pārstāvošais Vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš. Tika panākta vienošanās, ka Zoodārzam steidzami jāmeklē līdzekļi jaunas ziloņu un nīlzirgu mītnes celtniecības priekšprojekta izstrādei, lai jau 2004. gadā varētu uzsākt projektēšanas darbus, kurus savukārt būtu gatava apmaksāt Vides ministrija (aptuveni 50 000 Ls). Šobrīd kļuvis skaidrs, ka ziloņu un nīlzirgu mītnes celtniecības priekšprojekts tiks izstrādāts laikā, pateicoties Latvijas uzņēmumu atsaucībai. ZILOŅIEM RĪGĀ JĀBŪT! Ar šādu pārliecību nepieciešamo finansiālo palīdzību Zoodārzam apņēmušies sniegt SIA "LATVIJAS MOBILAIS TELEFONS" un "DT MOBILE" (mobilo telefonu tirdzniecības tīklu "DUAL"), tā sekmējot pirmo reālo soli, lai jau 2005. gadā varētu uzsākt celtniecību. Jau iepriekš SIA "Latvijas Mobilais Telefons" vairākkārt finansiāli atbalstījis ar ziloņiem saistītās aktivitātes (arī – finansējis Rupas atvešanu uz Rīgu 1996. gadā) un Rīgas Zoodārza attīstības projektus (Pandu mītnes, Lauku sētas celtniecību u.c.). Savukārt "DT MOBILE" (mobilo telefonu tirdzniecības tīkls "DUAL") ir nīlzirgu Augustes un Funtika aizbildņi. Brīdinām, ka ziloņu ievietošana transporta sprostos plānota 1. vai 2. oktobrī un šajā laikā ziloņu mītnes apkaime būs slēgta apmeklētājiem un arī žurnālistiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu