Pēc mācību gada sākuma svinībām Jelgavā aizturēti divi iereibuši nepilngadīgie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Jelgavā pēc pasākuma par godu mācību gada sākumam aizturēti divi iereibuši nepilngadīgie, informēja Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Policijas darbinieki pēc mācību gada sākuma pasākuma "Zinībums" sestdienas vakarā un arī naktī pilsētā veikuši reidu, kura laikā pārbaudītas 46 personas. Policisti uz ielas sastapuši deviņus nepilngadīgos vecumā no 13 līdz 15 gadiem, kas nakts laikā atradušies sabiedriskā vietā bez vecāku pavadības. Pusaudži nogādāti dzīves vietā un nodoti vecākiem, atstājot pavēstes par ierašanos Pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupā preventīvā darba veikšanai.

Vēl astoņiem jauniešiem izteikts aizrādījums par rotaļu laukuma piegružošanu. Reksce skaidroja, ka jaunieši esot atzinuši, ka nav rīkojušies pareizi, un izmētātos papīrus savākuši.

Tāpat naktī vecākiem nodoti divi jaunieši alkohola reibumā. 16 gadus vecam pusaudzim konstatēts teju 0,5 promiļu reibums, bet meitene bijusi vairāk nekā 1,5 promiļu ietekmē. Arī šo bērnu vecākiem būs jāierodas policijā.

"Rūpējoties par jauno paaudzi, Jelgavas Pašvaldības policija aicina bērnu vecākus ieklausīties bērnos, neatstāt bērnu problēmas novārtā, risināt tās vecāku līmenī," aicināja Reksce, piebilstot, ka vecākiem jāizskaidro bērniem viņu pienākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu