Zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" piedzimuši pieci vilcēni (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" vilku ģimenē piedzimuši pieci mazuļi, informēja zoodārza Informācijas nodaļas vadītājs Ingmārs Līdaka. Filiāles darbinieki vilku ģimenes pieaugumu konstatējuši jau 25.maijā, taču līdz vakardienai, ņemot vērā aploka lielo platību - 1,7 hektāri - un vilku noslēgto dzīves veidu, nav bijis zināms ne precīzs mazuļu skaits, ne to dzimums.

"Vakar, atdalot no mazuļiem vecākus un rūpīgi pārmeklējot biezo zāli, krūmus un vairākas vilku izraktās alas, uz divu mēnešu vecumā obligāto vakcināciju "ieradās" 5 vilcēni - 3 "puiši" un 2 "meitenes"," priecīgi paziņoja Līdaka. Mazie vilcēni esot saņēmuši vakcīnas pret suņu mēri, paravīrusu, trakumsērgu un leptospirozi. Vilcēnu māte Gaisma 1996. gadā kā mazulis no migas izņemta Ēdoles pagastā un līdz pārvietošanai uz "Cīruļiem" mita Rīgas Zoodārzā. Savukārt vilcēnu tētis Heimdāls šā gada agrā pavasarī atvests no Zviedrijas un, "kā redzams, tūdaļ godam sācis pildīt savus pienākumus". Vilku aploks "Cīruļos" tika uzbūvēts 2001.gada rudenī, un tajā vilki dzīvo maksimāli dabiskiem apstākļiem pietuvinātā vidē. Tik labi gan zoodārzam nav veicies lūškopībā, kur visi mēģinājumi no mazuļa atdalīt lūseni Margo pagaidām beigušies neveiksmīgi un lūšu ģimenes pirmdzimtais joprojām skraida nevakcinēts, bez vārda, nav noteikts arī viņa dzimums.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu