"Vai ir dzīve pēc vasaras?" Sociālo tīklu lietotāji dalās iespaidos par skolas sākumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šodien visā Latvijā lieli un mazi bērni ar krāsainiem ziediem rokās dodas uz skolām, lai atkal satiktos vai no jauna iepazītos ar klasesbiedriem un sveiktu skolotājus jaunajā mācību gadā. 

Zinību diena ir prieka pilna un satraucoša gan jaunajiem skolniekiem, gan viņu vecākiem, gan skolotājiem un ikvienam, kurš atminas savas skolas gaitas. Dažiem skolēniem tas nozīmē tikai vienu - negulētas naktis, špikošanu kontroldarbu laikā, mājasdarbu norakstīšanu, stundu "bastošanu", kā arī biežu apmeklējumu pie skolas medmāsiņas, lai ātrāk tiktu mājās.

Pārdomās par pirmo skolas dienu dalās arī sociālo tīklu lietotāji - daži kavējas atmiņās par savu jau aizvadīto skolas dzīvi, bet citi - pievērš uzmanību atšķirībām skolēnu un pieaugušo pasaulē. 

Atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) prognozēm jaunajā mācību gadā vispārizglītojošajās dienas mācību programmās mācīsies 203 883 skolēni, kas ir par 1230 skolēniem mazāk nekā pērn.

Apsveikumu jaunajā mācību gadā skolēniem izteica arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, norādot, ka skolā iegūtās zināšanas un pieredze veido pamatus tam, lai mēs gūtu panākumus tālākajā dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu