Par kokaīna kontrabandu 111 miljonu eiro vērtībā aizturēti vairāku valstu, tostarp, Latvijas pilsonis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas robežsargi Īrijas dienvidu piekrastē aizturējuši Latvijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas pilsoņus, atrodot uz kāda katamarāna aptuveni tonnu kokaīna, kura tirgus vērtība varētu sasniegt 100 miljonus sterliņu mārciņu (gandrīz 111 miljonus eiro).

Katamarāna kapteinis Rihards Musts no Igaunijas, apkalpes locekļi Voldemārs Gailis no Latvijas un Raimonds Dijkstra no Nīderlandes, kā arī divi briti bez noteiktas dzīvesvietas - Naidžels Klārks un Dīns Voterss - aizvadītajā nedēļas nogalē stājās Bristoles miertiesas priekšā un tika apsūdzēti plānos organizēti importēt lielu daudzumu kokaīna.

Visiem pieciem jāpaliek apcietinājumā līdz 4.oktobrim, kad viņiem būs jāstājas Bristoles krimināltiesas priekšā.

Beļģijā reģistrētais katamarāns "Nomad" pārtverts pie Īrijas krastiem Lielbritānijas Nacionālās noziedzības apkarošanas pārvaldes (NCA) operācijā un pavadīts uz Ņūlinas ostu.

Operācija rīkota pēc iepriekšējas izmeklēšanas, balstoties uz darbu, ko paveicis Lisabonā bāzētais Jūrniecības Analīžu un operāciju centrs - starptautiska narkotiku tirdzniecības apkarošanas aģentūra, ko izveidojušas vairākas Eiropas Savienības valstis.

Operāciju atbalstījuši Lielbritānijas Robežapsardzes spēki, Īrijas varas iestādes, Īrijas Jūras spēki, kā arī Devonas un Kornvolas policija.

Lielbritānijas Jūras robežapsardzes spēku komandieris Gordons Skarets norādījis, ka sekmīgā operācija ļāvusi no apgrozības izņemt lielu apjomu kokaīna.

Sešas nedēļas pirms tam tai pašā ostā uz kādas jahtas atrasti simtiem paku narkotiku, raksta izdevums "Irish Independent".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu