Latvijas uzņēmējiem var rasties jaunas iespējas izmantot Bangladešas tirgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Latvijas uzņēmējiem var rasties jaunas iespējas izmantot Bangladešas tirgus sniegtās perspektīvas, pēc Rīgā notikušās Latvijas un Bangladešas Ārlietu ministriju pirmās politiskās konsultācijas secinājusi Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Latvijas delegāciju konsultācijās pārstāvēja valsts sekretāra vietnieks - politiskais direktors Jānis Mažeiks, savukārt Bangladešas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietnieks divpusējo attiecību jautājumos Kamruls Ahsans.

Konsultācijās ticis pārrunāts plašs divpusējo un reģionālo jautājumu loks, kā arī apspriesta sadarbība starptautiskajās organizācijās. Puses uzsvēra nepieciešamību stiprināt politisko dialogu un paplašināt ekonomisko sadarbību.

Lai veicinātu ciešākus Latvijas un Bangladešas uzņēmēju kontaktus, tika apspriestas iespējas sadarboties abu valstu uzņēmēju iepazīšanās vizīšu organizēšanā, norādīja ĀM.

Mažeiks informēja par Latvijas augstākās izglītības iespējām ārvalstu studentiem. Tāpat tika apspriesta nepieciešamība turpināt darbu abu valstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanā.

Runājot par reģiona un starptautiskajām aktualitātēm, Bangladešas puse sniedza detalizētu ieskatu rohingu bēgļu krīzes attīstībā un pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību ar Eiropas Savienību (ES) gan šīs krīzes kontekstā, gan arī plašākā mērogā. Latvija atkārtoti apstiprināja atbalstu ES un Bangladešas dialoga stiprināšanai, īpaši akcentējot ES atbalstu Bangladešas valdībai rohingu bēgļu krīzes risināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu