Argentīnas prezidents paziņo par taupības pasākumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Argentīnas prezidents Maurisio Makri pirmdien paziņoja par taupības pasākumiem, ieskaitot pusi valdības ministriju likvidēšanu un augstu eksporta nodokļu noteikšanu, lai samazinātu budžeta deficītu un stabilizētu ekonomiku

Prezidents uzrunā tautai atzina, ka valsts saskaras ar ārkārtas stāvokli.

"Mums ir jārisina fundamentālā problēma: netērēt vairāk nekā mums ir un censties līdzsvarot valsts kontus," pavēstīja Makri.

Argentīna ir viens no pasaules lielākajiem kukurūzas un sojas eksportētājiem. Vēršoties pie bagātajiem lauksaimniecības preču eksportētājiem, kuriem nāksies saskarties ar eksporta nodokļiem, Makri sacīja: "Mēs zinām, ka tas ir slikts nodoklis, bet es lūdzu jūs saprast, ka šī ir ārkārtas situācija."

Viņš arī pavēstīja, ka piešķirs lielāku palīdzību valsts nabadzīgajiem iedzīvotājiem, kuri cieš no augstās inflācijas.

Argentīna jūnijā vienojās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par 50 miljardu ASV dolāru aizdevumu valsts ekonomikas stiprināšanai.

Apmaiņā pret aizdevuma piešķiršanu valdība solījusi samazināt budžeta deficītu, līdz 2020.gadā tiks sasniegts bezdeficīta budžets.

Šogad Argentīnas peso zaudējis vairāk nekā pusi no savas vērtības pret ASV dolāru, un Argentīnas centrālā banka iztērējusi miljardiem dolāru no savām rezervēm, cenšoties balstīt nacionālo valūtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu