Finanšu ministre cer uz Daces Pelēkās dalību VID ģenerāldirektora amata konkursā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauž cerību, ka konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu piedalīsies arī pašreizējā VID vadītāja amata pienākumu izpildītāja, VID Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā.

Intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" Reizniece-Ozola sacīja, ka Pelēkās veikums VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājas statusā vērtējams kā ļoti labs gan nodokļu administrēšanas jomā, gan muitas noziegumu un finanšu pārkāpumu apkarošanā.

Finanšu ministre gan nekomentēja vai un cik pretendentu pieteikušies konkursā, jo tā esot Valsts kancelejas kompetence. Reizniece-Ozola vien norādīja, ka parasti šādos konkursos pieteikumi tiek iesniegti pēdējā dienā.

Kā ziņots, arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš atzina, ka ņemot vērā, ka kopš pēdējās VID ģenerāldirektores Ilzes Cīrules nāves dienesta darba rezultāti nav pasliktinājušies, konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu varētu pieteikties arī pašreizējā faktiskā dienesta vadība. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" vaicāts, vai tādējādi viņš aicina konkursā uz VID vadītāja amatu pieteikties Pelēko, Kučinskis atbildēja, ka "tieši neaicina", bet tā ir katra paša izšķiršanās.

Kā ziņots, Valsts kanceleja 17.augustā izsludināja jaunu atklātu konkursu VID ģenerāldirektora amatam, uz kuru pretendenti var pieteikties līdz 14.septembrim. Konkursā aicināti piedalīties ne tikai finanšu, bet arī administratīvie vadītāji.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja Valdis Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu