Mediķi smagā stāvoklī slimnīcā nogādā ar sēnēm saindējušos sievieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vakar mediķi smagā stāvoklī slimnīcā nogādājuši 62 gadus vecu sievieti, kura saindējusies ar mežā lasītām sēnēm, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Pēc mežā lasītu sēņu ēšanas sievietei pasliktinājusies pašsajūta un sākusies vemšana, kā rezultātā cietusī smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā. Mediķi atgādina, ka saindēšanās ar sēnēm var būt ļoti nopietna un pat dzīvībai bīstama, tādēļ aicina sēņotājus lasīt tikai tās sēnes, kuras viņi pazīst, kā arī meža veltes pirms ēšanas atbilstoši apstrādāt.

Tāpat mediķi snieguši palīdzību trim cilvēkiem, kurus sadzēluši kukaiņi. Visiem cietušajiem sākušās nopietnas alerģiskas reakcijas un viņi nogādāti slimnīcā.

Vēl slimnīcā nogādāts kāds 43 gadus vecs vīrietis, kuram mežā, lasot ogas, iekodusi čūska. Pārnākot mājās, vīrietim sākusi reibt galva un viņš izsaucis mediķus.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1098 izsaukumiem, no kuriem 191 saistīts ar traumām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu