Aizdomās par slepkavību Ogrē aizturēts vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien, 3. septembrī, Ogrē aizdomās par 41 gadu veca vīrieša slepkavību Valsts policija turpat nozieguma vietā uz ielas aizturēja aizdomās turēto personu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētais ar bojāgājušo bijuši pazīstami un starp viņiem bijušas nesaskaņas. 

Konflikta laikā vīrietis ar nazi letāli ievainojis savu paziņu un savainojis arī bojāgājušā tuvinieci, kura bija centusies atvairīt uzbrukumu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizturētais ir ievietots izolatorā.

Pirmdien ap pulksten 20.50 Valsts policija saņēma informāciju no vietējiem iedzīvotājiem, ka Ogrē, Brīvības ielā, pie veikala kāds vīrietis ar nazi uzbrūk citam vīrietim un jau ir viņu ievainojis.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti un Ogres novada pašvaldības policisti, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi. Saņemtā informācija apstiprinājās – pie veikala atradās 1977. gadā dzimis smagi sadurts vīrietis, kā arī 1955. gadā dzimusi sieviete ar durtām un grieztām brūcēm galvā un kaklā. Mediķi cietušos nogādāja ārstniecības iestādē, kur diemžēl vīrietis no gūtajiem ievainojumiem mira.

Aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu likumsargi turpat nekavējoties aizturēja 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš līdz šim nav nonācis policijas redzeslokā par krimināliem noziegumiem.

Skaidrojot notikušā apstākļus, policija ir ieguvusi informāciju, ka aizturētais jau iepriekš bija pazīstams ar bojāgājušo vīrieti un starp viņiem bijušas nesaskaņas. Pirmdienas vakarā 1977. gadā dzimušais iedzīvotājs kopā ar savu 1955. gadā dzimušo tuvinieci atbraucis uz konkrēto adresi un abi izkāpuši no automašīnas. Tur viņi sastapuši abiem pazīstamo vīrieti, kurš uzsācis konfliktu, meties virsū savam paziņam, ar vienu roku viņu sitot un ar otru roku nodarot miesas bojājumus ar nazi. Cietušā tuviniece centusies viņu aizsargāt, taču ļaundaris ievainojis arī sievieti. Notikušajam bijuši arī vairāki aculiecinieki, kuri centušies nomierināt satrakojušos vīrieti un atvairīt viņa uzbrukumus.

Šobrīd saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Jāpiemin, ka aizturētajam iepriekš konstatēti garīga rakstura traucējumi. Sestdien, 1. septembrī, mediķi vērsās Ogres iecirknī ziņojot, ka ir saņēmuši informāciju no kādas vīrieša radinieces par to, ka viņš uzvedas agresīvi un neadekvāti. Drošībai uz notikuma vietu līdzi mediķiem tika nosūtīti Ogres novada pašvaldības policisti. Ņemot vērā, ka tobrīd vīrietis bija adekvāts un neapdraudēja ne sevi, ne citus, mediķi nekonstatēja, ka viņam nepieciešama hospitalizācija.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šai personai.

Cietusī sieviete pēc gūtajiem ievainojumiem turpina ārstēties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu