Kaķis ar siksniņu devies pastaigā. (2)

Evija Hauka
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuldīdzniece Krūmiņas kundze Kurzemniekā uzzinājusi, ka SIA Kuldīgas komunālie pakalpojumi (KKP) darbinieki izmantos pistoli klaiņojošo dzīvnieku iemidzināšanai, un ir noraizējusies.

Viņas četrus gadus vecais runcis ir sterilizēts, regulāri saņem komplekso poti, bet mēdz aizklīst no mājām. Dzīvniekam ir kakla siksniņa. Krūmiņas kundze devusies uz KKP reģistrēt kaķīti un saņemt žetonu, bet izrādījies, ka kaķiem žetonu nav. Krūmiņas kundze ir satraukta, vai klaiņotāju notveršanai iemidzinošās zāles lietos atbilstošās devās, jo mazs kaķītis varētu nepamosties. 1995. gada 3. oktobrī izdoto Ministru kabineta Suņu un kaķu turēšanas noteikumu nr. 291 17. punkts nosaka: suņi un kaķi, kuri bez īpašnieka atrodas uz ielas, tirgos, laukos, pludmalēs, sabiedriskajā transportā un citās sabiedriskās vietās, uzskatāmi par klaiņojošiem. Domes jurists Edgars Butis skaidro, ka īpašnieka pienākums ir ārpus telpām suņus turēt tikai piesietus vai izolētā teritorijā. Jurists prognozē, ka kaķus, kuriem ir kakla siksniņas, KKP netramdīs. KKP darbu vadītājs Gatis Ozols sacīja, ka iemidzināšanas pistoli plānots lietot suņiem. Kaķiem žetonu tiešām nav, bet siksniņa saimniekiem jāgādā pašiem. Kaķus reģistrēt ir tikpat svarīgi kā suņus. Klaiņojošos dzīvniekus izolēs. Pagājušonedēļ saņemta informācija no iedzīvotājiem, ka Mucenieku ielā iepretim RIMI ir daudz klaiņojošu kaķu. Divi pēc divām dienām dzīvnieku izolatorā iemidzināti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu