Gaišreģe Agnese: cilvēks pats sev piesaista skaudēja enerģiju (2)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šoreiz žurnāliste Daina Jāņkalne sarunu raidījumā "Sieviete. Personīgi" runās par sociālo tīklu vidi un ar to saistītām tēmām.

Raidījumā uzzināsim, cik patiesa vai maldīga ir dzīve sociālajos tīklos, kur ar savas ikdienas niansēm dalās teju vai ikviens no mums. Vai un kā cilvēki “melo” caur telefona vai datora ekrāniem? Vai dzīve aiz “Instagram” un “Facebook” ievietotajām bildēm patiešām ir tik rožaina, kā izskatās no malas? Un vai tiem, kuri aktīvi publisko savas privātās dzīves nianses, nav bail no tā, ka skaudība, ko kāds sajutis, varētu "materializēties"? Vai dzīve virtuālajā realitātē tiešām ir neatņemama mūsdienu pasaules sastāvdaļa, vai gluži otrādi - tāda kā slimība, no kuras jātiek vaļā pēc iespējas ātrāk? 

Gaišreģe Agnese Ziediņa-Zariņa stāsta, ko domā par skaudību: "Ja cilvēks nejūt, ka viņu skauž, viņu tas īpaši neietekmē, savukārt, ja viņš to jūt, tas nosēžas viņā. Tas ir tas iemesls, kāpēc es visu kontrolēju. (..) Ja es jūtu, ka kaut kas tur nav, man nav problēmas viņu izdzēst (no soctīkliem - piezīme) - cilvēku, kurš nav tik godīgs."

"Skaudējs pēc būtības skauž sevi. Lietas, kuras viņš grib, noskauž pats sev un tad nevar pie šīm lietām tikt,  tās dabūt, līdz ar to vislabākā attieksme ir, ja tev ir vienalga," Agnese uzskata.

"Tomēr dažreiz ir situācijas, kad cilvēkam ir ļoti grūti saglabāt vēso saprātu, neieejot emocijās. Viņš jūt bailes, ka viņam tiešām ies sliktāk. Cilvēks pats sev to piesaista, un skaudēja enerģija ir līdz viņam nonākusi."

Gaišreģe Agnese Ziediņa-Zariņa par sociālajiem tīkliem 

Visas atbildes meklē Dainas Jāņkalnes sarunu raidījumā “Sieviete. Personīgi” trešdien, 5. septembrī, plkst. 21:00 televīzijā sievietēm “STV Pirmā!”

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu