Vējonis: Satversmes tiesas līdz šim paveiktais neliek šaubīties par tiesas autoritāti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalās grāmatu dāvināšanas ceremonijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalās grāmatu dāvināšanas ceremonijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam. Foto: Zane Bitere/LETA

Satversmes tiesas (ST) līdz šim paveiktais neliek šaubīties par tiesas autoritāti, tiekoties ar ST priekšsēdētāju Inetu Ziemeli, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis norādījis, ka atzinīgi vērtējams tiesas darbs, stiprinot tiesiskumu Latvijā.

"Svarīgi, ka ST spriedumi tiek pildīti savlaicīgi un atbildīgās valsts varas institūcijas pieliktu visas pūles, lai novērstu tiesas konstatētos trūkumus un pilnveidotu normatīvos aktus. Cieņa pret tiesu ir cieņa pret valsti," teica Valsts prezidents.

Valsts prezidents un ST priekšsēdētāja tikšanās laikā pārrunāja tieslietu nozares aktualitātes, tostarp, likumdošanas kvalitātes un tiesu varas darba uzlabošanas jautājumus. Valsts prezidents aicināja ST veicināt tiesu dialogu nolūkā uzlabot tiesu darbu visos līmeņos.

Abas amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību uzlabot likumu kvalitāti un noteikt pienākumu likumdevējam skaidrot pieņemto likumu saturu. Gan sabiedrībai, gan tiesību piemērotājiem ir svarīgi, lai Saeima pieņemtu grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas vērsti uz likumdošanas procesa uzlabošanu.

"Vienlīdz būtiski ir sabiedrībai mūsdienīgā veidā skaidrot tiesas pieņemtos nolēmumus un darba aktualitātes. Satversmes tiesa šajā ziņā var kalpot par labu piemēru daudzām valsts institūcijām," atzina Vējonis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu