Markus Riva atklāj, kādi pārsteigumi gaidāmi “X Faktora” otrajā sezonā

Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F64

9. septembrī TV ekrānos ar otro sezonu atgriezīsies iemīļotais muzikālais šovs "X Faktors", kura mērķis ir atrast jaunus dziedošus talantus ar zvaigznes potenciālu. Intervijā Apollo.lv raidījuma vadītājs un mūziķis Markus Riva pastāstīja, kas sagaidāms otrajā sezonā un ar ko tā atšķirsies no pirmās.

Arī šogad žūrijas lomā iejutīsies Reinis Sējāns, Aija Auškāpa un Intars Busulis, Rivam apliecinot, ka šī sezona un tās dalībnieki noteikti būs vēl aizraujošāki.

"Personāži ir gaidāmi ļoti daudzi un dažādi. Interesanti, mērķtiecīgi un tiešām talantīgi jaunieši. Daudzi domā - kas tad tur būs nākamajā sezonā, visi talanti jau ir atrasti pirmajā. Tā gan nebūt nav, jo arī šajā sezonā būs daudz ļoti labu un interesantu dziedātāju. “X Faktors” ir tas šovs, kur nevajag tikai labi dziedāt, tur ir jābūt pilnam komplektam – gan labi jāizskatās, gan jābūt savam vēl neatklātajam X faktoram, harismai."

"Tādi cilvēki ir un daudzi. Pagaidām jau nav zināms, kuri tiks finālā, bet sakomplektēsies labs divpadsmitnieks, ja viss sastāsies labās pozīcijās,” teic Riva.

Kā jau TV šovos, arī šajā sezonā piedalīsies pavisam kolorīti un interesanti personāži, kuri pārsteigs ar daudz ko vairāk nekā vienkārši labām vokālām dotībām.

“Būs viena 69 gadus veca tantiņa, kura mani pārsteidza ar enerģiskumu un daudziem liks pasmaidīt. Citi cilvēki tādā vecumā un pat agrāk sevi noraksta, tādēļ man prieks, ka X faktorā piedalās ne vien jaunieši, bet arī cilvēki pēc 50 un pat 60 gadiem. Vienreiz mūžā pamēģināt un uzkāpt uz skatuves ir ļoti apsveicami." 

Riva piebilst, ka Latvijas “X Faktors” ir kļuvis pazīstams arī ārpus mūsu valsts robežām – otrajā sezonā piedalīšoties divas meitenes no Baltkrievijas, puisis no Igaunijas, kurš ir iemācījies runāt latviski, kā arī meitene no Šveices. ""X Faktors Latvija" beidzot kļūst starptautisks!"

“Cilvēki jau ir sapratuši, kas ir “X faktors”. Pirmajā sezonā tas bija kaut kas tāds jauns gan pašiem X faktoriešiem, gan skatītājiem, bet šoreiz mēs jau saprotam, kāds ir tas formāts – zelta poga nebūs un tas nav talantu šovs, lai uz skatuves taisītu špagatu,”

par atšķirībām starp pirmo un otro sezonu teic Riva, kurš ir priecīgs par pirmās sezonas dalībniekiem, tai skaitā uzvarētāju Arturu Gruzdiņu un grupu Tautumeitas, kas izmantojuši šova pirmo sezonu, lai celtu savu vārdu popmūzikas pasaulē.

Kamēr zāle un žūrija var atļauties pasmieties par kādu ne tik vokāli spēcīgu dalībnieku, Rivam kā šova vadītājam ir jābūt tam, kurš aiz skatuves atbalsta un uzmundrina jauno censoni. Vai tas ir viegli?

“Ir jāatrod pareizais veids, kā komunicēt ar katru dalībnieku. Es bieži dzīvē esmu psihologs citiem cilvēkiem. Kaut kāda karma, iespējams, jo visiem vienkārši patīk man izkratīt savas problēmas un pastāstīt, kas ir atgadījies. Ne vienmēr ir jāsaka “tu biji labākais”, bet ir jāatrod pareizā pieeja katram cilvēkam. Tas ir tāds pārbaudījums man pašam.”

Riva atklāj, ka šajā sezonā būšot tādi dalībnieki, kas liks atkārties žoklim, taču svarīgākais šovā nebūt nav tikai laba balss. “Ir kaut kādi cilvēki, kuriem balss materiāls nav tik akrobātisks kā citiem, taču viņiem ir daudz spēcīgāks cilvēciskais strāvojums. Līdzīgi kā popmūzikā mēs klausāmies dažādus māksliniekus, “X faktors” nav šovs, kurā vērtē tikai dziedāšanas prasmes. Arī pirmajā sezonā bija dalībnieki, kuri dziedāja izcili tehniski un pareizi, bet kaut kā cita viņiem pietrūka, tādēļ labākus rezultātus ieguva cilvēki, kuriem bija pārejās vērtības.”

Foto: "X Faktora" talantu atlase
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu