Krievija brīdina "Google" nejaukties reģionālajās vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Google logo.
Google logo. Foto: Reuters/ScanPix

Krievija oficiāli brīdinājusi ASV interneta gigantu "Google" nejaukties svētdien gaidāmajās vietējās vēlēšanās, publiskojot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija video aicinājumus uz masu protestiem.

Krievijas vēlēšanu komisijas pārstāvji, Ģenerālprokuratūra un interneta uzraudzības dienests apgalvo, ka Navaļnijs izmanto "Google" pakalpojumus, lai izplatītu pretlikumīgu informāciju, un brīdināja, ka pret "Google" var tikt sākta tiesvedība, ja tā nerīkosies, lai to apturētu.

"Google" preses pārstāve attiecās komentēt šo lietu un vēstulē ziņu aģentūrai AFP norādīja, ka uzņēmums izskata visas likumīgās prasības, kas saņemtas no valdības institūcijām.

Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis Aleksandrs Kļjukins sacīja, ka komisija nosūtījusi "Google" mātesfirmas "Alphabet" ģenerāldirektoram Lerijam Peidžam oficiālu vēstuli, kurā izklāstīts, kā Navaļnijs izmanto vietni "YouTube".

Navaļnijs ir aicinājis protestēt 9.septembrī, kad vairākos Krievijas reģionos un Maskavā tiks ievēlētas reģionālās un vietējās amatpersonas.

Navaļnijs pašreiz izcieš 30 dienu administratīvo sodu par sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu protestu laikā.

"Navaļnija kungs iegādājas kompānijas reklāmas instrumentus, lai "YouTube" publicētu informāciju par masu politisko pasākumu 9.septembrī, vēlēšanu dienā. Mēs informējām "Google", ka šādi pasākumi vēlēšanu dienā novedīs pie masveidīgas likuma pārkāpšanas, jo politiskā aģitēšana vēlēšanu dienā ir aizliegta," skaidroja Kļjukins.

"Ārvalsts kompānijas jaukšanās mūsu vēlēšanās nav pieļaujama," viņš uzsvēra.

Kļjukins nodēvēja "Google" par "gigantisku amerikāņu kompāniju" un deva mājienu, ka Vašingtona izmanto to kā ietekmēšanas instrumentu.

ASV amatpersonas ir vairākkārt brīdinājušas par Krievijas iespējamo jaukšanos gaidāmajās ASV vēlēšanās un tiek veikta izmeklēšana par Krievijas jaukšanos 2016.gadā notikušajās Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Donalds Tramps.

Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienesta "Roskomnadzor" vadītāja vietnieks Vadims Subotins apsūdzēja "ārvalstu interneta platformas" Krievijas likumu neievērošanā, norādot, ka tās kalpo par ruporu nelegālas informācijas izplatīšanai.

Viņš sacīja, ka Krievijas vēlēšanās "YouTube" darbojas kā antisociālas uzvedības propagandas ķēdes posms. Subotins arī apgalvoja, ka vairāk nekā 40 "YouTube" kanāli regulāri aicina pārkāpt Krievijas likumus.

"Zināmas puses, kas ir ieinteresētas destabilizēt situāciju Krievijā, mēģina piesaistīt interneta lietotājus nelegālām darbībām, sniedzot neierobežotas iespējas tādos interneta gigantos kā "Google"," sacīja Subotins.

Ja "Google" neatbildēs uz oficiālajām sūdzībām, tas tiks uztverts kā "tieša iejaukšanās Krievijas iekšējās lietās," paziņoja Subotins.

Ģenerālprokuratūras amatpersona atklāja, ka birojs nosūtījis "Google" oficiālu brīdinājumu, ka Krievijas vēlēšanu likuma pārkāpšana nav pieļaujama. Amatpersona piebilda, ka pēc šīs soļa "Google" var tikt saukta pie atbildības tiesas ceļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu