Suņa dēļ apsūdzētajai Lielbritānijas princesei piespriež 500 mārciņu naudassodu .

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II meitai princesei Annai ceturtdien Īstberkšīras miertiesa Slovā uz rietumiem no Londonas piesprieda naudassodu 500 sterliņu mārciņu (450 latu) apjomā, kad viņa atzina vainu apsūdzībās, kas viņai tika izvirzītas pēc aprīlī notikuša incidenta, kurā viņas suns Vindzoras Lielajā parkā sakoda divus bērnus.

52 gadus vecā princese un viņas vīrs komodors Tims Lorenss trenējuši vienu no saviem pitbulterjeriem, kad bīstamais suns, kurš bijis palaists vaļā no saites un kuram turklāt nav bijis uzpurņa, meties virsū septiņus un 12 gadus veciem bērniem. Sākotnēji apsūdzība bija izvirzīta arī Lorensam, taču to tiesa ceturtdien atcēla. Lai arī Lielbritānijas Bīstamo suņu likums paredz, ka tiesa var likt likvidēt dzīvniekus, kas sakoduši cilvēkus, apgabaltiesnese Penelope Hjūita nolēma, ka princeses suns drīkst dzīvot. Princesei Annai būs jāmaksā arī 250 sterliņu mārciņu (225 latu) kompensācija sakostajiem bērniem un jāsedz tiesas izdevumi - 148 mārciņas (133 lati). Līdz šim tik augsta ranga karaliskās ģimenes pārstāvji, arī princese Anna, ir tiesāti tikai par ātruma pārsniegšanu, vadot auto. Par šādu pārkāpumu princese Anna pagājušajā gadā samaksāja 400 sterliņu mārciņu (378 latu) sodu. Pēdējā reize, kad Lielbritānijas karaļnama pārstāvi tiesāja par krimināllietu, bija 1649.gadā, kad Anglijas pilsoņkara beigās par valsts nodevību uz nāvi tika notiesāts karalis Čārlzs I.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu