"Balticovo": nozarē jūtama arī citu valstu ražotāju interese par Eiropas tirgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Gatis Dieziņš

Līdz šim šogad olu ražošanas nozarē noteicošais faktors bijusi olu pārprodukcija Eiropā, kamdēļ Latvijā ir jūtama arī konkurence no citu valstu olu ražotājiem, aģentūrai LETA atzina olu un olu produktu ražošanas uzņēmuma AS "Balticovo" Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Agra Lieģe.

"Šis gads ir iesācies ar olu pārprodukciju Eiropā, kas līdz šim arī bijis noteicošais faktors situācijai nozarē. Ir jūtama arī konkurence no citu valstu olu ražotājiem," tendences nozarē komentēja Lieģe.

Viņa piebilda, ka olu ražošanas nozari visvairāk šobrīd ietekmē tieši dējējvistu barībā izmantoto graudu cenu krasais pieaugums. "Ja citos gados no viena hektāra labības var iegūt vidēji sešas līdz septiņas tonnas graudu, tad šogad izteiktā sausuma dēļ graudu daudzums ir līdz 30% zemāks. Tā kā lielāko daļu olas pašizmaksas veido tieši vistu barībā izmantotie graudi, turklāt, ņemot vērā arī to, ka jau tagad vistu barībā tiek izmantota jaunā raža, olas pašizmaksa neizbēgami palielinās," sacīja Lieģe.

"Balticovo" pārstāve piebilda, ka tāpat nozarē jūtama arī citu valstu ražotāju interese par Eiropas tirgu - interesi par produkcijas realizēšanu Eiropas tirgū izrāda Ukrainas olu ražotāji, kuru ražošanas process nav pakļauts Eiropas Savienības pārtikas ražošanas regulu stingrajai uzraudzībai, tādējādi veidojot negodīgas konkurences apstākļus.

Jau ziņots, ka "Balticovo" apgrozījums 2017.gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016.gadā.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu