100 000 eiro vērta tualete - Saulkrastos jauns apskates objekts (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Saulkrastos par 100 574 eiro pārbūvēta sabiedriskā tualete pie Baltās kāpas, kas nu vairs nav tikai tualete, bet kļuvusi arī par apskates objektu. Slavenais ēdienu blogeris Pipars piedāvā iespēju ielūkoties Latvijā dārgākajā sabiedriskajā tualetē. 

«Katra pašvaldība domā, kā pievilināt tūristus. Saulkrastiem tas ir izdevies īpaši - līdz šim galvenais apskates objekts bija Baltā kāpa, kuru vēl aizvien apmeklē tūristi,» atzīst jaunais blogeris. 

«Baltās kāpas apbrīnas laiks ir beidzies. Tagad Saulkrastos ir jauns apskates objekts - 100 000 eiro vērta tualete,» stāsta Pipars, kurš nolēmis apskatīt, kā izskatās šī neticami dārgā tualete. 

«Kas šajā tualetē ir tik īpašs? Tualetes papīra un papīra dvieļu turētājs šajā cenā nav iekļauts,» secina puisis, priecājoties, ka vismaz siltais un aukstais ūdens, kā arī ziepes ir pieejamas, lai gan papīra dvielis ir samērā mitrs. «Spoguļa šeit nav! Vai tam nepietika naudas?» jautā blogeris. 

Viņš atzīst, ka pods ir diezgan solīds un ūdeni arī var noraut. Pipars pārbauda arī sieviešu tualeti, kurā gan neatrod gaismas slēdzi. Tāpat pieejama tualete invalīdiem un māmiņām ar bērniem. 

«Pasaulē dārgākajai bibliotēkai un tiltam nu ir pievienojusies arī dārgākā tualete,» secina blogeris. 

Ja arī tu domā, ka par šo tualeti ir pārmaksāts un izsaimniekota nauda, Pipars aicina spiest «Like» un komentāros dalīties savās pārdomās. 

Tualetes pārbūve veikta, piesaistot Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējumu projektā «Labierīcību infrastruktūras izveide Baltās kāpas teritorijā». Kā norādīts pašvaldības mājaslapā, projekta mērķis ir «izveidot mūsdienīgas labierīcības Baltās kāpas teritorijā, nodrošinot apmeklētājiem kvalitatīvu un pilnvērtīgu dabas un kultūrvēstures mantojuma objekta apskati, tādējādi turpinot uzlabot tūrisma pakalpojumu kvalitāti pie iecienītā tūrisma objekta - Baltās kāpas».

No tualetes pārbūves kopējām izmaksām nedaudz mazāk par pusi jeb 49 500 eiro finansējis Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds, bet atlikušos 51 074 eiro - Saulkrastu novada pašvaldība.

Sabiedriskā tualete darbu sākusi 1. septembrī, tās apmeklējums ir bezmaksas.

Līdz oktobra vidum tualetes darba laiks būs no plkst. 10 līdz 20, bet par darba laiku ziemas periodā informācija būšot pieejama vēlāk. Tualetes pārbūvi veica SIA «BK Māja».

Apskati, kā izskatās citas sabiedriskās tualetes Rīgā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu